Tak rasa bersalah ke?

Aku ni rajin sembang. Rajin sembang dengan ramai orang dan suka berkongsi cerita. Ntah macam mana sedang aku tengah sembang terbukak satu topik berkaitan cinta dan macam mana layan pasangan masing masing. Aku lalu tanya kepada seorang kawan, perempuan yang lebih tua dari aku bagaimana hubungan dia dengan boyfriend sekarang ni ok ke tak.

So, dia buka la cerita yang dia sangat sayang pada bf dia yang sorang nih. Dia ada satu prinsip yang mana once dia dah couple dengan mana mana lelaki, automatically dia akan kurang dengan kawan kawan lelaki dia sebab dia dah ada bf. Buat apa dia nak rapat dengan kawan lelaki sedangkan dia dah ada bf? Tak perlu la kot nak lebih lebih dengan kawan lelaki tu sebab ada ada bf yang kita sayang dan lebih memahami kita dari dia yang dianggap kawan. Lagi satu, sejak dia couple dia tak ada pun kawan lelaki yang rapat, baik gila dan mesra. Dia jaga hubungan antara kawan lelaki dan perempuan macam biasalah. Dia nak jaga hati bf dia, takut bf dia makan hati dan tak suka nanti. Continue reading “Tak rasa bersalah ke?”

Attention girls : Jangan kawan dengan laki orang!

Assalamualaikum WBT dan Salam 1 Malaysia!

Apa yang aku nak merepek pagi pagi ni? Hah, dah lama tak online sebab tak ada internet, dah lama tak update blog dan banyak cerita yang aku nak kongsikan dekat blog ni. Apa yang aku nak kongsi ni, berkaitan dengan kawan dengan laki orang.

Kepada semua gadis gadis sunti diluar sana, yang solo ataupun mollow, yang segak ataupun tidak, yang sporting ataupun tak sporting dan yang gedik lagi menggedik tu, jaga jagalah diri anda daripada kawan dengan lelaki orang. Apa kena ni tetiba nak tulis pasal lelaki orang? Ha, banyak cerita dah berlaku sejak dua menjak ni berkaitan dengan kawin lari la, lari daripada rumahlah, menikah kat siam la dan banyak lagi perkara yang berlaku merisaukan aku. Continue reading “Attention girls : Jangan kawan dengan laki orang!”