Selamat tahun baru 2013

20121231-235803.jpg

Salam,

Selamat tahun baru 2013. Semoga tahun baru ni memberikan sinar yang lebih bahagia dan bermakna dalam hidup kita semua. Diharap juga 2013 nanti lebih murah rezeki!

Tak lupa 2012 yang akan meninggalkan kita beberapa detik lagi. Terima kasih atas suka dan duka sepanjang 366 hari kita bersama. Apa yang terjadi pada 2012 akan dijadikan panduan dan pengajaran untuk terus matang dan kuat menghadapi tahun 2013 yang makin mencabar.

Selamat tinggal 2012.

Mohammad Luthfi Suib
31 Disember 2012
11:55PM, Penang, Malaysia

Pengalaman pertama kali bermain salji!

Hallo!

Dah lama rasanya tak kemas kini blog ni. Biasalah, bila masa sibuk mendatang blog pon terabai. Tapi bila dah senang tak pulak mau update blog! Haha Okey, aku nak tulis pasal pengalaman aku pertama kali bermain dengan salji pada trip ke Jerman pada dua minggu lepas. Sebenarnya, aku tak habis lagi tulis pasal trip pertama aku ke Jerman pada bulan September hari tu. Ni dah masuk trip yang kedua. Alhamdulillah, diberikan peluang untuk menjejeakkan kaki ke negeri orang yang tengah salji. Pada masa tu, suhu di selatan Jerman mencecah -10.

Continue reading “Pengalaman pertama kali bermain salji!”

Kali kedua berjalan-jalan di Munich!

Okay, lepas je habis urusan rasmi kami terus ke Bandar Munich iaitu antara bandaraya terbesar di negeri Bavaria. Perjalanan kami balik ke Munich memakan masa selama dua jam memandu dari Allgau, Selatan Jerman.

Kalau ikutkan plan asal memang lah 2 jam tapi oleh disebabkan malam dan juga salji yang tebal, banyak kemalangan dekat atas lebuhraya, kami sampai lebih kurang 3 jam lebih. Continue reading “Kali kedua berjalan-jalan di Munich!”

Seminggu di Bad Groenenbach

Salam..

Alhamdulillah saya selamat sampai di Bad Groenenbach, Bavaria Germany untuk business trip. So, sekarang ni suhu dekat luar dah cecah 4darjah selsius dan tak boleh tidur sebab Jetleg.

Nak share gambar hotel apartment ni

Penyambut tetamu dia, Fatimah Ikli sangat baik dan ramah. Jumaat lepas ada call dia tanya bagaimana keadaan di Bad Groenenbach. So dia cakap sejuk dan saya minta dia sediakan makanan untuk sarapan pagi sebab saya tak makan makanan hotel. Non halal maaaa.

So saya duduk dua orang dengan colleague, Zulhisham. Duduk dengan roomate lelaki memang senang. Tak la jadi macam trip lepas, saya pergi dengan colleague perempuan. Sorang sorang duduk dalam bilik.

 

Dan dia sediakan barang masak seperti susu, spegeti, pasta, dan lain lain lagi. So memang senang!

 

Ok cukup buat masa ni byeeee

Posted from WordPress for Android

Powered by Samsung Galaxy W