Makan di Nada Lama, Hotel Equatorial, Bukit Jambul, Pulau Pinang!

Salam,

Aku nak kongsi pengalaman aku makan di sebuah restoran baharu di Hotel Equatorial, Penang yang baru je dibuka (err.. tak la baru sangat). Boleh dikatakan setiap tahun, lebih daripada dua kali aku makan dekat sini (tu pun makan cemei) dan bergantung kepada majlis yang berkaitan dengan kerja.

Apa pun aku pernah juga makan sini bersantai santai dengan cik tunang.

Okay, untuk restoran Nada Lama dah dua kali aku menjejakkan kaki kat sini. Bagi orang yang suka makan banyak boleh la cuba pergi makan kat sini. Hidangan di hotel ni adalah secara buffet.

Semalam aku pergi makan malam (dinner) package Weekend Surf and Turf BBQ Buffet Dinner, bermula dari jam 6.30 petang hingga 10.00 malam. Not bad, ramai betul orang malam semalam.

Restoran Nada Lama, imej dari laman web rasmi Equatorial Penang

Makanan kat sini berkonsepkan pelbagai variasi, apa yang hang nak makan semua ada! Dari makanan Melayu, Cina, Inda dan juga makanan barat. Apa yang aku sangat tertarik dengan Nada Lama ni adalah konsep dekorasi dan suasana tempat makan yang sangat ekslusif! Paling menarik, BBQ corner yang ada pelbagai jenis daging, dan makanan laut yang sangat segar!
Lapik Meja | Nada Lama | EQ Hotel | Penang
Bukit Makanan Laut Segar | Nada Lama | EQ Hotel | Penang
BBQ | Nada Lama | EQ Hotel | Penang
Pemanis Mulut | Nada Lama | EQ Hotel | Penang

Ikhlas,

Luthfi
Sabtu, 11 April 2015
10:20 pagi

Leave a Reply