Seminggu di Hotel Sonnenhof, Melsungen, Germany!

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Untuk trip kali ini, aku tinggal di Hotel Sonnenhof, di pekan kecil Melsungen di negeri Hessen. Sebenarnya, aku request dekat company untuk tinggal disebuah apartment yang mempunyai kemudahan memasak. Almaklumlahkan, pergi sana walaupun seminggu tetap nak makan makanan kita, makanan di Germany kesemuanya non halal. Depa selalu masukkan alkohol dan juga daging yang tak halal *ehem ehem, paham paham sendiri*

So, dengan adanya kemudahan memasak senanglah aku dan rakan makan makanan halal. Dekat pekan Melsungen pun ada sebuah kedai Turkey yang menjual pelbagai makanan dan juga bahan mentah halal untuk Muslim disana. Apa apa pun, jom tengok bilik!

Katil untuk seorang

Katil untuk seorang

Sofa untuk lepak

Sofa untuk lepak

Almari store baju sejuk

Almari store baju sejuk

Dapur untuk memasak

Dapur untuk memasak

Suka tab mandi

Cantik dan kemas

Cantik dan kemas

Pada pendapat aku, kebanyakkan hotel apartment yang ada dapur ni semuanya cantik. Rasa macam nak duduk sini lama lama je :D tapi tak boleh nak duduk lama. Seminggu sudah!

Comments

comments

Penang Malaysia. Love to eat, travel and share opinion throughout social media.

Leave a Reply

CommentLuv badge