Friday, November 13, 2015

Benci tapi suka

Benci tapi suka.

Itu la realiti yang kita tempuhi zaman sekarang. Kalau dah tak suka tu, tak suka lah. Buat apa nak "suka". "Suka" yang aku maksudkan ni adalah apabila kita tahu sesuatu perkara tu tak baik dan boleh mendatangkan marah dan benci tapi masih lagi nak "like", komen dan share apa benda yang kita tak suka.

Hairan!

Aku rujuk kenyataan Facebook yang dikeluarkan oleh Alvin Tan, lewat ini dia gemar sangat mengeluarkan kenyataan yang menghina, menghentam dan mencemuh agama Islam, Nabi Muhammad, Allah dan terbaharu iaitu semalam dia menghina Al-Quran dengan menggunakan halaman Al-Quran untuk mengesat najis ketika buang air besar. Nauzubillah~

Yang peliknya, orang ramai masih lagi "peduli" dan "ambil berat" akan setiap status, posting, gambar yang dimuat naik dan video oleh Alvin Tan. Hey, kalau dah tak suka buat apa lagi nak ambil peduli?

Mungkin orang kita ni ada banyak masa dan tak tahu nak manfaatkan masa yang ada.

Apa yang perlu kita lakukan jika ada orang yang sengaja buat provokasi di laman sosial?

1. Tekan butang unlike untuk hentikan segala maklumat dari page yang anda like
2. Block page tersebut dan jangan ambik kisah
3. Abaikan segala jenis bentuk provokasi yang dilemparkan. Utamakan perkara yang penting.

Senang kan?


Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram