Monday, October 27, 2008

Cerita Semalam - 25/10/08

Semalam (Sabtu) merupakan hari yang best + haprak.. Ada banyak benda jadi semalam..

Cerita 1

Ayah suruh Luth tukar tayar belakang ke depan dan tayar depan ke belakang. Mula - mula hati rasa malas nak buat, sebab Luth tak pandai sangat bab-bab kereta nih.. Baru ja kan dapat kereta.. My destinaton is kedai tayar kat Bandar Baru Perda..
Masuk masuk je kedai tuh, Luth tanya budak pekerja tuh. Kalau tukaq taya depan ke belakang berapa RM? Pastu dia habaq, kasi buat la skali allignment ngn balancing kira RM33.. Luth kan tak tau sangat pasal keta nih, so ye ye jela.. Jadi jela RM33 pon. Pada hal, abang ipar Luth kata, kalau tukar tayar tuh kedai besa amek RM2 satu tayar. Tapi kedai nih amek sampai RM33. Apa dia alignment? Balancing gua tau la..

 
Comel lak kan keta nih bila kena angkat gitu.. haha..
 
Boy budak tuh kata kat Luth, ini tayar sudah botak. Dua dua sama saja. Kena tukaq tayar baru.
Luth jawap, takpa.. takpa.. Tukaq saja la depan pg belakang.. 
Ada lagi sekoq boy tuh mai masa lepas alignment tayar:
Bbang.. Pelapik ^@$^&$* dah rosak. Kalau abang tukaq baru, baru tayar pi strett.. Tayar abang tak stret kan? bila stereng lurus dia lari kot kanan kan?
Ha.. betol.. Takpala.. Biaq.. Biaq.. Janji tayar depan tukaq g belakang.. 
Boy tuh muka tensen je.. Bila cakap je pape, Luth jawap biaq la.. biaqla.. haha..Modal takde lagi ar.. Nanti-nanti la..
 Nampak pelik siot.. depan tebal. belakang nipis

Cerita Dua

Lepas ja Luth dan kakak pg tukar tayar kereta dari depan pg belakang, haha.. Sorang member kenal dari Friendster ada call. Dia budak Penang..So,dia tanya nak jumpa ke tak. Semalam masa Luth on9, Luth ada janji nak jumpa ngn dia hari Sabtu petang. So, dia call and kami kompom nak jumpa. Set masa lepas Isyak. Lambat tu. Luth rasa Luth tak dapat stay kat Penang lewat sangat. Paling lewat pun pukul 9 dah on the way balik. Sebab ada hal lain pas tuh. Kami berdua bertolak dari seberang pukul 515pm lebih kurang. 
Bajet bridge tak jem la masa tu. Kan hari ni hari Sabtu. Orang tak keja. So, mesti bridge tak jem. Kalau jem pun sikit-sikit ja.. TAPI, jangkaan kami meleset. Jem gilo masa nak masuk bridge tuh.. Lepas bayaq tol ja, semua kereta bergerak macam belut. Pakat semua nak kedepan. Ni merupakan kali kedua Luth drive ke Penang sejak dapat lesen nih.. Huhuhu..
 
Jem macam ghaplah..
 
Ada sekor keta Waja, bernombor pendaftaran PFJ1312 berperangai gelojoh, penting diri dan tak patriotik langsung ketika memandu! Mentang mentangla hang pakai Waja, aku pakai Iswara, hang nak belagak. Oh.. Mentang2 aku pakai plat Sabah, hang pakai plat Penang hang baguih? Huh! 
Luth bengang tol keta tuh.. Dok sebelah keta orang dekat-dekat, pastu nak nak sangat kedepan! Wei pakcik, bini hang nak beranak ke yang kalut sangat tuh? Geram tol aku. Pastu, dia pegi langgar side mirror keta Luth belah kanan.. Panas ati. Terkeluar cermin macam kacang lupakan kulit. Huh! Biadap tol.
 
See? Kerosakan yang aku alami!
 
Ala Luth... Bape duit je cermin tuh.. (mest korang kata macamni kan??kan??) Tapi Luth nih student je.. Mana nak cekau duit nak repair benda alah macamni.. Sapa nak derma angkat tangan!
- Masa tuh, Luth jenuh menyumpah pakcik gelojoh tu.. hehe

Cerita Tiga
Sesudah sampai pulau, Luth dan kakak pon terus menuju ke Gurney Drive untuk meleraikan lara dihati. Sedih pasal cermin tu tak habis lagi. Plan nak jumpa Rahmat (click to see Rahmat's Friendster) lambat lagi.. Urm.. My sis ada hal pulak malam ni.. Kena balik awal. Lagipun kalau balik lewat, nanti mak risau. So, Luth call Rahmat. Suruh dia mai sekarang, petang tu jugak. Tunggu kat nasi kandar Khaleel Gurney.
Kami sampai pukul 630pm.. Jalan kat Gurney jem.. Ramai sangat orang putih kat sini. Tah pehape la depa ni.. Apasal la datang ramai2 kat Penang. Pegi la Singapore.. Kan best.. Sini takdak papa pon.. 

 
Kami parking dekat dengan 7E Gurney
 
Laut dah kering.. Air surut..

Dalam pukul 650pm gitu, Rahmat sampai.. Sorila to all. Tak amek pic pon masa tuh.. Kami prong prang sembang.. Rancak macam dah kenal lama. Rahmat nih ok orangnya.. Tak sombong.. Cakap pon elok.. Masa tu, Rahmat pun ada make appoinment gak nak jumpa member friendster dia.. Nama dia Abi.. Luth dan kakak masing-masing ada FS dan connect ngn Rahmat. Sama la macam Abi. Adik dia pun ada FS dan depa connect ngn Rahmat. 
 
Ni la Rahmat.. Hensem.. hihihi..
Dalam pukul 8 tu kami bertolak ke seberang.. by bridge.. Perjalanan yang suram tanpa side mirror.. Adoii...
Ada lagi cerita maw kongsi.. tapi dah tak larat nak tulis.. Takpela.. Skadar yang mampu.. Thnkx kerana membaca..






15 comments:

  1. alala siannye tgk side mirror tu.. betulla cam luth cakap, kalau org yg berduit maybe kerosakan minor je tu.. bg students aduh.. byk gak duit nk kene keluarkan yek..wa jumpe member kt fs ek... bagus2...leh eratkan silaturrahim ;p

    ReplyDelete
  2. erm..
    aku ingatkan si rahmat tu mcm kau umur dia~
    kwang3

    ReplyDelete
  3. sabaq je lah no.... tragedi d bulan october...

    ReplyDelete
  4. oh..kecian nya.. klu akak ler kan.. akak hoonn keta waja tu.. dan ikut dia.. takkan nak lari gitu je.. bila dah langgar keta org.. tak kira ler kecik mana pun.. yg salah tetap salah..tau..

    ReplyDelete
  5. luth - kakchik dulu pernah alami kes macam si WAJA buat luth tu. tapi yang langgar side mirror kakchik ialah lori sederhana. kes tu sehari sebelum kahwin...nasib baik kakchik sempat elak ke kiri, kalau tak... tak sempat akad nikah malam tu...
    kakchik dgn Umi & adik ikut lori tu sampai lepas 4 traffic light, bila kakchik hon, singnal suruh dia berenti, tau buat apa? ditunjuknya PENUMBUK! Dah tu dia pecut lari langgar lampu merah.
    Sampai hari ni takleh lupa dan takleh maaf..

    ReplyDelete
  6. kurang hajaq tau driver mcm tu!! patut tu ambik jerkk gambar kereta n gambar dia time dok jem2 tu.. tayang kat blog nih... biaq semua org dok maki dia...

    ReplyDelete
  7. alamak??..
    ape dah jadi?..nnt kita belasah sesame eh pakcik gelojoh 2..ngee...
    rahmat ni owg mane?..pelik je..hehee

    ReplyDelete
  8. Marzuki >> Jangan jeles, tau la dia hensem dari hang..

    Farah >> Pandai farah.. Memahami jiwa i.. Ada jodoh ni.. hehe..

    Dean >> Rahmat 22 la.. aku baru 19

    Neo >> Nak ngorat ke? Aku leh introkan kt hang..

    Cutemiut >> Tu la kak.. myampah btol..

    Kak Chik >> Kak lagi garang.. Luth xla sampai macam tu sekali...

    Kak EJ >> Xsmpat nak amek gambaq.. tgh geram masa tuh..

    Farina >> Rahmat org Penang..

    ReplyDelete
  9. kesiannyer side mirror tu.. (bagi je RM kat kedai cina, dapat baru)
    tapi gambor kat gurney drive tu cam penah nengok. ha aah yelah. kan untie baru jer g penang last two weeks.
    kat penang memang boleh tengok macam-macam perangai orang..

    ReplyDelete
  10. eeeeeeeeiiiiiiii...ngan saya nih pon naik geram gak baca nih..

    kasik langgo stimrol ajer...gggggggggrrrrrr!!!!!

    ReplyDelete
  11. luth - kakchik takde garangnya... naik berani masa tu sebab geram sangat... ade ke himpit kete kita di laluan satu lorong? tak sabar sabar...

    ReplyDelete
  12. pergh..

    waja yang langgar side mirror tu terus blah ek lps tu?

    klu ko jumpe waja tu kat mana2 pasni, jangan lupa calarkan kiri kanan k..

    aku bagi keizinan..hehe..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram