Tagged: 19 Soalan Peribadi


the yellow image credit to Jannie Ho
Ya.. Tagged datang lagi.. Kali nih, Luth ditagged oleh abang CM kita yang begitu rajen menghapdet blognya.. Bagus.. Abang CM bagi Luth tagged masa Luth tengah rajen.. So.. Soalan kali ini berkisar tentang diri.. Alamak.. Camna nak jawap nih.. Base on yang lepas-lepas, soalan kali nih payah sikit.. ok.. Luth jawap k..

1. The age you’ll be on your next birthday:
Lambat lagi la.. Kena tunggu tahun depan la.. Birthday akan datang, umur Luth akan menjangkau 20 tahun.. Oh noo.. Dah tua dah aku.. Ingat muda lagi.. Adui...

2. Place you want to travel to:


Tempat yang paling Luth nak pegi sudah semestinya Makkah. Bestnyer pegi sana.. Sambil bercuti (kononnya la cuti) boleh la buat ibadah sekali. Lepas dah puas kat Makkah, Luth nak pegi Madinah pulak.

Tempat Kedua Luth nak pegi ialah JEPUN! Woo... best gilew kalo ada orang support percutian ke Jepun. Mest gempak.. Luth lebih respek Jepun dari US.. Dr Mahathir dah buat konsep "pandang ke timur". So, percutian dan perjalanan kat Jepun mesti best..



3. Your favorite place:

Taiping.. RainTown.. Tempat Lahir Luth.. Memang tempat nih membawa 1001 kenangan Luth kat Taiping dan 1/2 of my life kat sini. Luth betul-betul sayangkan Taiping. Tiap kali Luth free, Luth akan ke Taiping, sama ada lama ataupun singkat, Taiping tetap jadi destinasi no 1 Luth bila holiday..

4. Your favorite food:

Kuey teow goreng.. CM, kita ada fav food yang sama.. Luth nih jenis memilih sikit bab makan.. Malas la nak tulis panjang-panjang..


5. Your favorite pet:

Miaaw.. Rujuk posting yang lepas disini dan disini yew...


6. Favorite color combination:


Of cos White + Oren.. So cool.. Tak tau la nak tulis pe lagi.. Tapi yang paling best oren la.. Kalau kombine dengan colour apa sekalipon, ia tetap ceria dan cun. ehh... macho..

7. Favorite piece of clothing:
Luth tak stylo.. Tak ada favorite cloth.. Tapi yang Luth suka, T-Shirt berwarna Oren.. :P

8. Your all time favorite song:


Bila Naik Saksi - Spider.. Tahla.. Layan jew lagu nih.. Tak bohsan dan bererti..

9. Favorite TV show:
Luth tak gemar tengok tv.. Tapi yang kerap dok tengok Buliten Utama dengan Nightline TV3..


10. First name of your significant other/crush:
Tak paham.


11. Which town do you live in:

Guar Perahu, Bukit Mertajam



12. Your screen name/nickname:
Photobucket
Luth Textile



13. Your first job:

Keje kilang.. Kikiki.. Jadi operator kontrak.. Hahaha.. Tak lama sebenarnya.. 2 bulan ja.. Tapi, bak kata orang, benda yang pertama mesti kita akan ingat sampai bila-bila kan.. Macam 1st love la..



14. Your dream job:
Nak jadi kepala bapak engineer.. Tu la matlamat Luth lepas belajar nanti.. (in progress)



15. One bad habit that you have:
Pendendam (kian lama, kian pudar habit nih)



16. Worst fear:


Eksident.. Cukup la sekali.. Seksa.. Dah la kita seksa bila cedera, banyak duit keluar. Itu ini kena bayar..


17: Things you’d like to do before you die:
Nak kawen.. Lepas tu, lakukan apa yang disuruh oleh-Nya.. Nak lihat family happy...


18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
Nak beli sebijik rumah dan kelengkapan kat parents. Lepas tu baru Luth nak beli rumah kat Villa belah penang sana tuh.. Villa mengadap laut.. Luth penah pegi skali rumah member kat Batu Feringhi.. Mak oi.. Memang kaw-kaw rumah dia.. So, nak jugak rumah gitu.. ada 1 juta Luth nak derma la 1000-2000 kat anak yatim.. Buat kenduri arwah sikit.. Kalau time tu tak kawen lagi, kawen terus r... kahkahkah.. Kalau ada lebih-lebih, baik kita bukak bisnes.. haha..



19. Your husband/wife:
Sori.. Encik Luth tak kawen lagi.. Girlfriend ada la..



Ni ada pantun terkerat dari Luth
Ketuk Cermin, Pecah pulak
Dah baca, nak tagged pulak

pantun yang indah.. wakaka..
Senarai Blog kehormat.. Sila jawap tag nih..

dan sapa-sapa yg nak buat tag nih..
member2lain kalo tak kena jangan kecik ati.. Next tag insyaallah Luth akan tag korang, k..



Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

8 comments:

  1. ala.. abislah ak... nak kene letak gambar2 cam ko ker? ak dah la x brapa nak LULUS gune PS nie... huhu... I try...

    ReplyDelete
  2. Baru hari ni..kak tirana dapat info yang lebih sikit tentang luth..bagus jugak tag yang begini ye.. Luth lahir bulan Januari, kak tirana pun bulan jan jugak, on the 10th, asal pun dari negeri yang sama..kak tirana dari tanjung piandang. Binatang kesukaan pun sama, kucing..hehehe. Warna oren tu warna kesukaan anak sulong kak tirana.

    ReplyDelete
  3. Salam Luth...tenkiu krn cargassss mnjwb tag aku ni. ye laaa...aku bg message kt shoutbox kul 12.10am tarikh 12/10.2008, ngko publish posting kul 1.57am 12/10/2008 kira hebattt laaa tu.

    haaa btul tk ckp aku, kl tag tu kita taruh pics mmg menarik & nmpak more informative.

    uikss...hang besaa dok Taiping kaaa, aku pun dulu dok Taiping, parents pon dok ada kt sana lagi.mmndgkan hang besaa dok Taiping, kompemmm hang besaa makan Kueytiaw Doli kan...heheheh

    okeh.....aku doakan smoga hang dpt jadik kepala bapak engineer satu hari nnti, amin.

    tgok....bila kt buat Tag...sure akn dpt info lebih & boleh mrptkn lagi persahabatan kan...:)

    ReplyDelete
  4. LAN > Ikut hang la wey.. Kalau boh gambaq nampak menarik sket.. Kebetulan CM bg kt aku soalan nih,aku free, aku buatla comei2.. hehe..

    KAK TIRANA > yeke.. kita ada jodoh la kak kalo gtu.. Tp kak dah kawen r.. hahahhaa.. (lawak jew..) tg. piandang jauh la kak dari Taiping..

    CM > Thnkx doakan aku.. lagi ramai, lagi baguih doakan aku berjaya.. yew.. lebih rapat persahabatan kita.. bagus tag nih..

    ReplyDelete
  5. tunggu aje bebila makcik balas tag meghapu ko ni. skrg ni nak g makan kat open house kawan dulu...

    ReplyDelete
  6. fuhhh..lega sebab tak kena tagged. Hihihihihi....da.....

    ReplyDelete
  7. hehehe...
    nama aqram yang busy giler tu naik...
    hehehe...
    pengsan budak qeram nanti bila dapat tau tu...
    hehehe...

    ReplyDelete