Sunday, November 09, 2008

8 November 2008 - Round Two

Alhamdulillah, buat masa ni, apa yang dirancang, dah berjalan dengan lancar tanpa sebarang halangan. Majlis kenduri Abang Luth pada 8 hb yang lepas, diredhai Allah SWT. Seronok! Puas! Terharu dirasai Luth selepas perkahwinan abang sudah diraikan di rumah pengantin perempuan.
Hari ini, 5 buah kereta berkonvoi dari Bukit Mertajam ke Changkat Ibol. Dua buah dah menjerittt ke Perak, dan lagi tiga buah lagi (Kereta Luth, abang Ipar dan Abang Luth) ikut kemudian. Kami semua berkumpul di Masjid Changkat Ibol pada pukul 1230 tengah hari.

Lepas je semua orang dah berkumpul ke masjid, kami semua pergi ke rumah pengantin perempuan. Kami transit jap kat umah sedara kak ipar, nak kumpulkan semua hantaran yang ada. Pengantin lelaki menghantar 18 hantaran dan dibalas 13 hantaran oleh pengantin perempuan

Baik, bila dah bersatu, pengantin lelaki dan pengantin perempuan dijemput ke pelamin untuk bersanding
 
  
  
  
Pengantin bersama Family Luth - Cik Sephia, Achik, Kak Ipar dan Apam
  
 Dah penat posing ke?? Nak makan tak? Jom kita makan.. Lapaq woo..
 
 
Konvoi nih disertai oleh Cik Sephia, my buah hati.. Luth saja bawak Cik Sephia, sebab my mum dah bagi GREEN LIGHT.. SO, go on jela k..Majlis dah nak tamat.. So, kami nak berangkat balik dah..
So, lepas majlis nih, kami balik.. Before tuh kami singgah tepeng jap.. Tunggu k next entry!

22 comments:

  1. Ihsan - nanti kalau aku kawen, aku gtau laen.. lambat lagi..

    Zara - Memang la sama.. itu la maknanya adik beradik.. heheheh

    ReplyDelete
  2. tahniah-tahniah pada abg kamu..
    rasa mcm nak kawen plak tgk en3 luth kali ni dush!
    tapi, mana cik sephia?
    tak nampak pun beliau
    ;p ;p

    ReplyDelete
  3. ko punya turn bila lagi Luth??? jgn lupa jemput akak tau...

    ReplyDelete
  4. hana - cik sephia berbaju oren gak.. yang tuuu

    ReplyDelete
  5. @LiYaNNuaR -
    Kak.. nanti Luth panggil.. jange risau k..

    ReplyDelete
  6. seronok tengok gambaq pengantin.. Dah lama tak makan kenduri... Nak tunggu kenduri Luth ni..lambat lagi ka? hehehe

    ReplyDelete
  7. hehhe.. tahniah erk.. dah lepas dah abg luth kawin.. skrg tggu luth lak ni.. huhu

    ReplyDelete
  8. merahhhhh?
    waaaa...
    *secret suke merahhhhhhhhhh...
    suke2!!!!
    canteknyeeeeeeee

    ReplyDelete
  9. meriahnya..

    berbunyi2 perut aku weyh tengok gambar makanan pengantin tu..

    ReplyDelete
  10. luth.. x sabo nk tgk ko pakai gaun pengantin

    ReplyDelete
  11. Hi Luth.. la akak ingatkan tadi luth neh jual kain ekekeke.. jgn mare aa.. hahha..gurau2 jerk.. rupa2nya nama samaran..

    Anyway tq for visiting my blog.. nanti akak linkkan ngan blog awak yer... oh ya.. congrats tu abg luth!

    ReplyDelete
  12. mak aaiihhh.. merahnya pengantin.. luth kat sana barang hantarannya memang lelaki lebih byk dari perempuan ke..cam citer luth tu.. hantaran dari pihak lelaki 18 berbalas 13 dari pihak perempuan.. memang camtu ke.. heh..heh..heh... pe pun cantik pengantin. selamat pengantin baru utk abg luth dan tahniah pada luth dpt kakak ipar..

    ReplyDelete
  13. abang ko dah kawen?yeyyyyyy nak bunge telo??nak kek??mane???cezzzzzzzzzzzz

    heh ko bile lagi weh?

    ReplyDelete
  14. uish..best2..[usha awek2 bg bunga telo] ahakz..

    ReplyDelete
  15. wahh entri kawen jugak yek...

    selamat pengantin baru buat pasangan pengantin..sama lawa sama padan!!

    hang jadi photoghrapher ker?

    ReplyDelete
  16. axim - yap.. jadi photographer tak bertauliah..
    biasala.. gambaq yang luth amek bukannya elok pon.. hehehe..

    anapilmi - best? haha.. kat rumah pengantin perempuan best la.. meriah..

    ReplyDelete
  17. wahhh, merahnya mak ngah .. macam zaman dulu .. eh, apa la punya komen .. hikss .. apa2 pun cam best aje kenduri kawin tuh ..

    ReplyDelete
  18. wah ...
    p'ngantin laki sgt p'murah dgn bg hantaran 18 dulang ...
    byk giler weyh ... 1st time ak dgr 18 dulang ... slalu 13 dulang ( pompuan ) b'balas 11 ( laki ) ...
    new thing in my life wooo ...

    ReplyDelete