Thursday, November 27, 2008

Expo Petani, Penternak, Peladang dan Nelayan..

Hari Ahad lepas, Luth pegi ke Expo Petani, Penternak, Peladang dan Nelayan dengan classmate, Lan..
This my first time kat tapak expo tuh.. Selama 5 tahun Luth tinggal kat Penang nih, ni kali pertama Luth masuk kat tapak expo nih.. Luas.. Besaq la jugak..

detetan kereta yang banyak.. car park penuh..

Sebenarnya Luth nak jumpa sorang member, dak Myspace.. 
Dia ajak jumpa banyak kali dah.. Iskandar nama dia.. Dia sekrang keje dengan Celcom..
Booth diorang ada kat dalam tapak expo nih..
Before kami jumpa si Iskandar tuh, Luth dengan Lan jalan - jalan pusing tapak expo..

 
 boleh tahanla tempat nih.. Banyak maklumat leh dapat..
Ada banyak gerai yang boleh kita lawati..



Gerai pertama Luth singgah ialah gerai Hidupan Liar.. Best gak ronda - ronda sini..



Luth tertarik pada barangan kulit original nih.. (klik imej untuk tumbesaran)

 


Tengok gerai pertanian..



Jalan punya jalan, tah tertengok kat pameran haiwan ternakan..
Best.. Macam macam binatang ada.. Luth suka kambing.. comel sih.. ada gak ternakan lintah..



Dah abes tuh, kami g ushar tapak perniagaan.. banyak barang depa jual.. Luth tengok je.. Takdak duit pon nak beli.. Haha..


Gambar Kanan : Depa betul - betul kedekut nak bagi Luth amek gambar..
Boss : "Abang, tengok pokok free, beli je kena bayar"
Luth : "Kalau amek gambaq?"
Boss : "Sorila.. Tokey saya tak bagi.. sekeping leh la.."
Luth : &^*^&%$^$$

Sebelum kami berangkat balik, lapaq la pulak.. Kami beli sat pau PAKCIK KALUT



pakcik nih memang kalut.. orang mintak dulu, dia bagi kat orang lain.. kepala pusing betul..
ish, sabaq banyak jela.. Pakcik, nanti kira betul - betul tau.. 

 SEKIAN
 Current Mood: LETIH , MENGANTOK, BEBAL!

9 comments:

  1. aik. expo pertanian dekat seb jaya ka? dekat lah tuu

    ReplyDelete
  2. erm...leh pi la la nti..lallal...mari mgusha..yay!

    ReplyDelete
  3. bestnya kalau dapat pegi. adik dok ajak pegi rmh dia kat bayah lepas, kalau jadi pegi hari tu tentu dpt gi ekspo ni. tengok gambar yg luth letak ni pun dah terliur.

    ReplyDelete
  4. Pernahkah anda "rasa" income anda setahun jadi income anda sebulan dan income anda sebulan jadi income anda sehari?

    Nak tahu? click

    http://buatduitharihari.blogspot.com

    lesen sah, produk halal dan yang paling penting DIIKTIRAF oleh kerajaan Malaysia.

    ReplyDelete
  5. ermm ..cantik jek award tu ek?? ada tak award utk neddy?..hehe..

    ReplyDelete
  6. la... mana gambar sesi perkenalan ngan membe mespes tu? aish.. tak nmpk pon
    sedap tak pau tu?
    ;p ;p

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram