Sunday, November 02, 2008

Hangat : Adakah KUCING sama dengan LELAKI?

Tadi Luth dapat email dari member.. Bukak je email, kelakar gak tengok lawak tuh.. Luth saja nak share ngn member2 semua, adakah lelaki boleh disamakan dengan KUCING JANTAN?? MAI sama sama kita tengok dan KOMEN ok?

1)Kucing jantan suka dibelai
~ Ya, memang lelaki suka sangat dibelai oleh perempuan, tak kirala awek ke, isteri ke, ibu ke...
Memang mereka suka dibelai tetapi AWAS, mereka mungkin akan mencakar anda jika anda mengasarinya. Jadi berlembut la dengan lelaki. Mereka tak suka yang wanita kasar.

2) Kucing jantan kuat makan cepat lapar

~ Kucing memang kuat makan akan mudah menjadi cepat lapar.Jadi, paham ajelah, bukan setakat makanan sehariannya aje yang perlu dijaga, "makanan" batinnya juga perlu dicukupkan. Jadi, jagalah makan minumnya. Seorang suami suka masakan isterinya. Kepada yang bertitle Girlfriend, belajarlah masak dari sekarang. Yang bertitle isteri, masak lah untuk suami jika tidak mahu dia mencari lain. Jika tak tahu, belajarlah. Tak sia-sia kalau tambah ilmu rumahtangga ni.

3) Kucing jantan kuat tidur

~ Lelaki memang kuat tidur (tp ada juga yang jenis tak kuat sngt, tp bilangannya amat sikit). Dan kerana itu, bagilah peluang kepada lelaki untuk tidur secukupnya, jika tidak, ada yang akan mengamuk lebih teruk lagi jadi seperti kucing, dia tidak akan mengamuk tetapi akan beralih tempat tidur. Anda mahu suami anda beralih tempat tidurnya ka???? Jadi, jangan kacau time dia tidur..

4) Kucing jantan kuat merayap

~ Lelaki juga sama seperti kucing (selalunya lah). Mereka gemar merayap melepak, selalunya dengan kawan2 (ni tak sama dengan kucing). tetapi sebagai penjaga kucing, selalunya kita akan melepaskan kucing kita keluar, kerana kita tahu dia akan pulang sendiri. Begitu jugak lelaki.Agak sama kan ???
TETAPI, jika kucing mahal/baka baik, selalunya kita akan mengurungnya di dalam sangkar kan . Cuba kita lepaskan dia, confirm dia akan lari sebab dah jumpa kebebasan.
Kesimpulannya, janganlah "kurung" lelaki.

5) Kucing jantan mahal/baka baik makan Friskies, kucing jantan kampung makan ikan lauk nasik 

~ Sama cam lelaki, ada lelaki tastenya camni, ada lelaki tastenya camtu.Kita kena faham taste lelaki itu dahulu, sebelum kita buat satu relationship dengan dia. Kite kena
saling memahami. 
6) Kucing jantan tak suka dipaksa
~ Ermmm, ni memang sangat2 betul. Sama cam lelaki, lelaki ni amat
pantang dipaksa. Dia paksa tak ape, (tengok kucing, dia akan mengiow kat tuannya selagi tak dapat makanan).Macam kucing, kita takleh paksa dia tidur, takleh paksa dia makan takleh peluk dia dengan paksa. Nanti kena cakar babe!!! Janganlah memaksa lelaki. Bagi dia space dia tp dalam masa yang sama pantau. Jangan sampai dia main kayu 3 plak

7) Kucing jantan ada perasaan ingin tahu (curiosity)

~ Kalau kucing suka melihat benda-benda pelik dan lari untuk memegangnya, samalah dengan lelaki. Mereka suka , mencuba benda yang baru dan benda yang tak pernah mereka rasa.Tengok sahaja Mat Gian, lebih 85% adalah org lelaki. Lelaki ni kan ada otak kan .... Lu pikirlah
sendiri mana yang baik dgn yang buruk kan.

8) Kucing jantan akan merebut kawasan mereka
~ Ini selalu dalam kes lelaki samseng la ataupun Along. Nak rebut2 kawasan. Mereka nak tunjuk ego mereka. Biasalah lelaki ni mesti nak tunjuk ego mereka. Layan!!!!

9) Kucing jantan ada yang ego/buat bolayan kat tuannya/org sekeliling

~ Kucing juga ada ego mereka. Tengok kalau kita panggil ia,"miow, miow mari sini", (kalau time ia tak lapar),mampus ia nak datang kat kita. (lainlah kalau memang kucing tu dengar kata/educated) . Kalu kita kejar, ia akan lari. Macam lelaki jugak, makin dikejar, makin dia nak lari dari kita. Nama pun lelaki, mereka takkan nak tunduk, lebih2 lagi kepada perempuan. For sure anda kenal lelaki anda,guna la bermacam cara untuk lembutkan hati mereka. Tapi bukan minta mereka tunduk dengan kita ya.. Mereka perlu dihormati.
10) Kucing jantan takkan pernah setia kat seekor kucing betina
Kalau diikutkan ini tak berapa sama, tp ada persamaannya. Ikut kajian, hampir 78% (berdasarkan majalah Cleo keluaran bila ntah), lelaki takkan akan kahwin dengangirlfriend pertama dia (pls note: secara specificnya bukan cinta pertama tp first girlfriend pertama dia). Begitu juga
dengan lelaki yg modern (of coz) dan bkn yang conservative, selalunya tidak akan berkahwin dgn first girlfriend dia. Tetapi ada juga la species lelaki yang memang setia pada yang satu dari girlfriend pertama & jenis taknak tukar-tukar girlfriend/isteri (yang tu tak ikut perangai kucing la)

so, apa komen anda? 


Sekian ~
Photobucket


  
  
 

   

11 comments:

  1. gua mewakili kaum adam ingin menafi sekeras-keras batu konkrit bg persamaan lelaki dengan kucing.. ini kerana, kucing ialah spesis haiwan yg berbulu.. huhu. takda kaitan kah? (ini kan komen aku.) hehe

    ReplyDelete
  2. wow..
    aku pon sokong ...
    tp apa yang aku post kat sini, hanyalah untuk mendapat reaksi para blogger sekalian, just for fun..

    ReplyDelete
  3. tapi kan... apsal aku rase cam betul jek?????
    ngeee~~~~

    ReplyDelete
  4. kesian...disamakan dengan seekor binatang... huhuhu... aku tak ske kucing jantan sebab ske pancut rata2... ske mengiau memekak time nak mengawan... pemalas... and sebab suma sifat2 negatif seperti di atas tadi :P

    ReplyDelete
  5. hahaha....

    memang la tak bleh samakan manusia dgn haiwan..tp ciri2 yg bleh dilihat tu...

    alahai....

    ReplyDelete
  6. memang cam kuceng pon..
    tinggal kuceng ni lau degil leyh hambat pkai penyapu..
    laki?
    ekekeke..
    kucing tak pandai memerintah..
    pastuh tak reti menipu..
    weyh,kucing jantan secret tak kuat mayau aa..
    bek2 saje..
    jarang bersore..
    tapi kuat menjeling..
    dasat aa kuceng skang..
    mcm laki aa..
    mulut tak bnyak..
    tindakan die....ish..ish..
    wallaneyh!
    wakakaka..
    ok what banding ngan kuceng..
    ensem tuh kuceng..
    seb bek bukan ngan tenggiling..
    *bling*

    ReplyDelete
  7. a'aah laaa

    lebih kurang jer

    cuma nyawa jer tak sama banyak

    hehehehehehe lol

    akak dah added link Luth...ada kat page cronies
    XD

    ReplyDelete
  8. waaa...samalah

    hehehehehee

    akak dah added link awak
    boleh check kat page cronies :D

    ReplyDelete
  9. kucing jantan ...

    baik utk d'bela sbb der x beranak ...

    kuikuikui...

    lps nih kajilah p'samaan antara pondan & dhab ( acah jer erk , tp klu nk kaji pn bulleh ... eheheh )

    ReplyDelete
  10. eh ... br pasan ...
    abg miller incit neo r ...
    ish3 , bila d'letakkn gmbr beliau sebelah2 cenggitu , mcm adk b'adk lak kn ... heheh

    ReplyDelete
  11. aiyak..

    aku tak sama cam kucing jantan..

    aku sama mcm hamster jantan yang comel..

    haha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram