Saturday, April 11, 2015

Makan di Nada Lama, Hotel Equatorial, Bukit Jambul, Pulau Pinang!


Salam,

Aku nak kongsi pengalaman aku makan di sebuah restoran baharu di Hotel Equatorial, Penang yang baru je dibuka (err.. tak la baru sangat). Boleh dikatakan setiap tahun, lebih daripada dua kali aku makan dekat sini (tu pun makan cemei) dan bergantung kepada majlis yang berkaitan dengan kerja.

Apa pun aku pernah juga makan sini bersantai santai dengan cik tunang.

Okay, untuk restoran Nada Lama dah dua kali aku menjejakkan kaki kat sini. Bagi orang yang suka makan banyak boleh la cuba pergi makan kat sini. Hidangan di hotel ni adalah secara buffet.

Semalam aku pergi makan malam (dinner) package Weekend Surf and Turf BBQ Buffet Dinner, bermula dari jam 6.30 petang hingga 10.00 malam. Not bad, ramai betul orang malam semalam.
Makanan kat sini berkonsepkan pelbagai variasi, apa yang hang nak makan semua ada! Dari makanan Melayu, Cina, Inda dan juga makanan barat. Apa yang aku sangat tertarik dengan Nada Lama ni adalah konsep dekorasi dan suasana tempat makan yang sangat ekslusif! Paling menarik, BBQ corner yang ada pelbagai jenis daging, dan makanan laut yang sangat segar!












Lapik Meja | Nada Lama | EQ Hotel | Penang












Bukit Makanan Laut Segar | Nada Lama | EQ Hotel | Penang












BBQ | Nada Lama | EQ Hotel | Penang












Pemanis Mulut | Nada Lama | EQ Hotel | Penang

Ikhlas,


Luthfi


Sabtu, 11 April 2015



10:20 pagi


0 Comentarios:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram