Sunday, January 07, 2018

Sambutan ulangtahun kelahiran ke 29 di The Wembley Hotel Penang

Tahun ni masuk 29 tahun umur aku. Syukur Alhamdulillah kerana dalam tempoh 29 tahun ni banyak benda yang aku pelajari daripada kehidupan aku. Alhamdulillah sebab Allah kurniakan hidup yang sempurna, ada isteri, ada anak dan mak ayah serta keluarga yang baik. Aku syukur sebab bukan semua orang dapat kehidupan sempurna macam ni.

Suka aku nak kongsi sambutan ulangtahun kelahiran aku di Wembley Café, Hotel The Wembly, A St Giles Hotel Penang. Sebenarnya, aku dan wife plan nak ke Hotel Eastern & Oriental tapi oleh kerana tadi disebabkan ada masalah teknikal sikit, call kebanyakkan hotel tak sempoi dan lebih dari bajet, menurut pemerhatian aku kat Google dan feedback dari laman web katanya Wembley Cafe ni actually not bad.

Wembly Cafe 


Bagi pendapat aku, hotel The Wembley ni agak kurang popular berbanding dengan hotel bertaraf 4 bintang macam G Hotel, Hard Rock Hotel dan lain lagi tapi sebenarnya boleh tahan sempoi lah jugak! Sebelum ni, aku dan wife selalu sangat ke Hotel E&O untuk apa - apa sambutan tak pun Equatorial Hotel, Bukit Jambul mainly disebabkan ada Japanese buffet. Aku dan wife suka sangat makan makanan Jepun ni terutamanya Sashimi!

6 hb Januari tahuni ni jatuh pada hari Sabtu, so di Wembley Cafe ada Weekend Theme Buffet Dinner dengan harga RM108 untuk seorang. Lepas 3 jam makan, aku rasa dengan apa yang ditawarkan boleh Wembley Cafe sangat berbaloi.

Meh aku nak share apa yang ada dekat sini.

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Apa yang kami makan[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="502"] Cold seafood - Tak berapa selera sebab "hanyiaq"[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Makanan barat - spegeti dan terung. Kat belakang tu adalah Stik Kambing[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Antara seafood yang sedap - Salmon, kepah tu ada cheese kat dalam dan Lala[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="501"] Seafood jugak - hat ni dimasak oleh Chef. Sedap jugak sebab masam manis masin semua ada. Sos apa tah dia guna[/caption]

[caption id="attachment_5665" align="aligncenter" width="500"] Itik dan telur ayam yang direneh. Tak tahu masak apa tapi sedap sebab aku suka Itik[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Cheese - sedak ke?[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Dessert - antara dessert yang ada, menarik. Boleh celen Eastin[/caption]

Hajat semperna ulangtahun kelahiran


Aku tak mau mintak yang bukan - bukan. Aku hanya minta Allah mempermudahkan segala semua urusan, baik dari segi kerja dan keluarga, bagi kesihatan yang baik, dilindungi dan dijauhi dari segala benda lah. Itu je.

[caption id="" align="aligncenter" width="502"] Tengah makan - dok teman Rizqi yang sibuk nak makan sama.[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="501"] Tengah pilih sushi pun Rizqi kalut nak pilih sama! Hehe P/s: Sila abaikan perut saya yang sedang bahagia itu![/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Rizqi tengah nangis lepas kena marah & jatuh sebab dok berlari sangat![/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="501"] Tengok gaya macam tengah makan, tapi hanya dok buat kucar - kacir je tuuu![/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] Kami![/caption]

0 Comentarios:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram