Tag: Tag Raya!

 Posting kali nih Luth nak bayar tagged yang diberi oleh Cik Farina kita yang cute..
Ok.. Tag raya tersebut berbunyi begini dan telah dijawap oleh Luth ~
1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?
Tak tau lagi la berapa pasang. Tapi yang pasti, baju raya tahun nih temanya kaler ijau. Satu family pilih warna hijau sebab nanti abang Luth nak kenduri, kenduri kawen. So, sebab nak save budget nak beli baju utk kenduri, Luth and family beli siap-siap baju kaler ijau. Nanti time kenduri just pakai jew.. kan kan..

2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?
Makanan eh.. Suma Luth suka. Dari ketupat sampai lah ke lemang. Tak ada banyak komen, semua makanan tradisional Luth suka. Bagi je apa-apa pon, Luth bedal. Hah, jangan batu ngn kayu dah la.. hihi


3. Apakah biskut raya kegemaran anda?
Luth paling suka kuih tart nanas (cik Farina, kita suka kuih yang sama).. Kuih tart nanas rasa dia sedap. Feel je bila makan. Kalau kat kampung, kuih tart nanas diorang buat sendiri dari nanas yang dijadikan jem. Memang sedap. Tambah-tambah kena pulak dengan air oren.. Huh!  
 
4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?
Tak tau lagik, sebab tak raya g kan.. Urm, Luth tak spend pon duit raya kat budak2.. Sebab belum sampai seru nak bagi duit kat budak.. hahahaha.. Cuma ada sikit bajet duit raya utk my gf.. Biasalah kan.. Raya.. Raya.. 
 
5. Apakah aktiviti malam raya korang?
Oh.. Luth rasa, malam raya nanti semua ahli keluarga Luth akan berkumpul dirumah.
I've 6 adik beradik, seorang abang ipar dan seorang anak saudara. Muat lagi rumah Luth nak tampung adik beradik yang ramai tuh. aktiviti? tak tau la nak kata. 
Ok, harap Cik Farina berpuas hati dengan Tag kali ini. Luth nak pass tag ni kat:

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

2 comments:

  1. hi luth fie...akan ku cuba jawab tag tu sesempat yg mungkin...thanks for the lovely cards.....

    P/S : tingin gak nak ada kad raya sendiri...tp tak brape reti nak bikin...ada yg sudi ke? hihihihi

    ReplyDelete