Tuesday, November 04, 2008

Bengkel Minggu Ini : Bengkel Welding! Sukanya!!

Bengkel Welding! Huh! Memang best! Bengkel ni memang Luth and friend tunggu - tunggu. Bengkel yang paling enjoy dari semua bengkel yang ada.. Metrology macam skema jer.. Pastu bengkel Milling, milling macam hampeh. Lecturer wat best betol. Lepas dah habih Milling, Grinding pulak! Grinding boleh tahan la.. Rilex la jugak.. Tapi, tak la enjoy sangat. TAPI, bengkel WELDING, memang best. Dari semester 1 lagi, bengkel WELDING memang ENJOY!

Member - member semua enjoy.. Lepas lecturer bagi intro, dia suruh kami buat sendiri dan siapkan projek dalam masa yang ditetapkan. Bengkel habis pukul 12, so pukul 11 baru buat kerja. Dari pukul 8 ~ 11, tu la masa enjoy kami.

Masuk bengkel TIG dan MIG lagi best daripada bengkel kimpalan arka sem 2. Lagi senang dan kurang risiko. Tapi, kalau buat pandai, nanti buruk la padahnya. Matamu akan merahla. Huhu.. Untuk minggu pertama kami di bengkel welding, kami ditugaskan membuat kimpalan T, kimpalan tindih dan 3 larian diatas plat besi yang diberi.. Tengok kat bawah ,k ...

Ni la bentuk produk akhir projek kami.. Cun!

Barisan kesemua plat yang siap.. Semua ada lapan orang. Kat atas ada enam plat je, lagi dua tak siap lagi.. Hihi..

6 comments:

  1. sekali pandang plat tu mcm laptop plak..

    haha

    ReplyDelete
  2. hubby yan pun buat welding gak...TIG..ntah ape lagik ntah..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Kak yan - yeke.. dia ada bengkel sendiri ke kak?

    ReplyDelete
  4. Interestingly you write, I will address you'll find exciting and interesting things on similar topics. click here now

    ReplyDelete
  5. The orbital welding measure utilizes the Gas Tungsten Arc Welding measure (GTAW) as the wellspring of the electric bend that dissolves the base material and structures the weld. laser welding services

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram