Tuesday, November 04, 2008

Bengkel Minggu Ini : Bengkel Welding! Sukanya!!

Bengkel Welding! Huh! Memang best! Bengkel ni memang Luth and friend tunggu - tunggu. Bengkel yang paling enjoy dari semua bengkel yang ada.. Metrology macam skema jer.. Pastu bengkel Milling, milling macam hampeh. Lecturer wat best betol. Lepas dah habih Milling, Grinding pulak! Grinding boleh tahan la.. Rilex la jugak.. Tapi, tak la enjoy sangat. TAPI, bengkel WELDING, memang best. Dari semester 1 lagi, bengkel WELDING memang ENJOY!

Member - member semua enjoy.. Lepas lecturer bagi intro, dia suruh kami buat sendiri dan siapkan projek dalam masa yang ditetapkan. Bengkel habis pukul 12, so pukul 11 baru buat kerja. Dari pukul 8 ~ 11, tu la masa enjoy kami.

Masuk bengkel TIG dan MIG lagi best daripada bengkel kimpalan arka sem 2. Lagi senang dan kurang risiko. Tapi, kalau buat pandai, nanti buruk la padahnya. Matamu akan merahla. Huhu.. Untuk minggu pertama kami di bengkel welding, kami ditugaskan membuat kimpalan T, kimpalan tindih dan 3 larian diatas plat besi yang diberi.. Tengok kat bawah ,k ...

Ni la bentuk produk akhir projek kami.. Cun!

Barisan kesemua plat yang siap.. Semua ada lapan orang. Kat atas ada enam plat je, lagi dua tak siap lagi.. Hihi..

4 comments: