Wednesday, November 19, 2008

Dah lama tak jalan-jalan Kamdar


Sehari sebelum kenduri abang Luth (15/11/08), Luth dan kakak memang sibuk buat preparation untuk kenduri abang. Kami nih dah jadi pereka bilik tidur pengantin disaat - saat akhir. Luth pon perah otak nak cari design yang terbaik untuk reka bilik tidur pelamin. So, lepas kami dah set satu design, Luth dan kakak pon bergegas ke Kamdar Bukit Mertajam, untuk cari kain..

Kamdar Bukit Mertajam tempat kerja Luth dulu.. Kat sini la Luth dapat gelaran TEXTILE dari member-member se-Kamdar.. Haha..Banyak kenangan manis masa kerja kat sini. Walaupun Luth kerja kat Kamdar BM ni tak lama, lebih kurang 5 ~ 6 bulan je, tapi banyak pengalaman yang dapat..

Ramai gak la customer yang ajak Luth keluar makan, ajak pegi rumah (terutamanya makcik - makcik) dan Luth sendiri ada customer tetap.. Setiap kali customer tuh datang je Kamdar BM, dia pasti akan cari Luth, "mana dia budak panjang tuh" haha..

Jual kain memang best.. Dapat tau secara langsung cutting dan kuantiti kain untuk setiap pakaian, contohnya, berapa meter untuk buat baju kurung? Baju melayu? Sari dll.. Semua ada dalam kepala otak, bila orang tanya je, kita otomatik jawap.. Biasala.. Dah cekap.. :D (bukan belagak k..)

Makcik makcik yang ada anak dara pon ada pelawa Luth pegi rumah dia, ajak minum-minum.. Siap bagi alamat rumah dan nombor telefon lagi tu. Sebab apa eh? Hehe.. Malu nak habaq.. Luth nih peramah orangnya.. Memang mudah bergaul dan cepat mesra.. Walaupun kali pertama berjumpa, Luth akan layan macam dah lama kawan. Tak percaya? Tanyala Ikhwan dan Daddy Cool.. Tanya Neo pon leh gak.. Haha..

Kenangan tinggal kenangan.. Sekarang, kita kena utamakan pelajaran dari pekerjaan. Dah dapat tawaran belajar, better go on study.. Tu kehendak diri Luth dan parents.. Sekarang, Kamdar Bukit Mertajam dah hilang serinya.. Bukannya Luth sorang je yang keluar, tapi ramai lagi.. Orang kuat Textile Department yang lain pon dah chow.. Kenapa? Adalah..

 
 Kenangan...

 
Dulu Luth ada la jugak design sekor patung.. Biasanya, kain baru akan di'display'kan pada badan patung tuh.. ala, kira macam buat baju la.. Keje nak display kain baru kat patung taklah mudah yang disangka.. Ia perlu kreativiti yang tinggi dan tahap kesabaran yang amat.. Kenapa? Kalau gelojoh, kerja memang tak akan jadi..

 
Saje je taruk gambar nih.. Mamat sebelah kak Luth tuh nama dia Achik.. Dia pon akan tinggalkan Kamdar.. Dah tak tahan dah kot.. Dia kata, dah dapat jadi dreba bas kat Rapid Penang.. Alhamdulillah.. Dah bertahun kerja kat situ, kesian gak tengok dia.. Gaji tak naik - naik pon.. Masalah.. Apa apa pon, Good Luck diucapkan kepada Achik.. Nanti boleh la naik bas Rapid Penang free yer..
Nantikan posting kenduri Kahwin Bahagian 2.. Takdak masa lagi la nak update.. Ada sikit sebok lo...

BUBYE!!
Photobucket

15 comments:

  1. arghhhh...baju tuuuuu.....arghhh.....histeria..histeria.... hahaha...tq

    ReplyDelete
  2. Dapat gelaran "budak panjang" tu sebab Luth ni tinggi macam galah kot..hehehe.. Berapa ketinggian Luth?

    ReplyDelete
  3. Yeah!

    Luth dah buat pop-out window semula...*_*

    wah2~
    bleh suruh Luth pilihkan Zara kain la camni....

    ReplyDelete
  4. anapilmi - apasal ngn baju tu? aku pakai jer..

    kak tirana - tinggi 1.78m.. Luth kurus + tinggi.. tu la orang pangiil gitu..

    Zara - boleh sangat.. Apasal ngn popup window?

    ReplyDelete
  5. Wah...
    kalau akak kenai luth masa kerja kat kamdar mesti best....
    dapat kain free..
    kui..kui...

    ReplyDelete
  6. Glad to hear you being a good human being ...

    cayalah luth ... bes dapat anggota keluarga baru?

    aku kt kolompo lagi ... tak tahu bila nak balik...nanti bole la hang belanja aku donut kat Jusco baru tuh..tak pernah pi lagi.

    tempat praktikal da dapat ka?

    oiiii ni word verification ni buangla...malasnya nak isi

    ReplyDelete
  7. akak kalo g tmpat mcm nie penin penin... x tau nk pilih yg mana 1...

    ReplyDelete
  8. 'budak panjang' hehehe...

    siap ade peminat lagi tuh... hahaha

    ReplyDelete
  9. nak kawen nnt buleh la gunekan khidmat ko. hiks..pdhal lmbt lagik. cun la kak luth

    ReplyDelete
  10. tahu x per ...
    pki kn baju utk display mmg sakit ...
    kekadang kena iron dulu ...
    ak dh lh x suka bab iron2 nih ...
    klu ak nk pki , ak x kisah r ...
    nih patung yg nk pki ...
    lg haru klu customer nk yg ky display ...
    haih ... nk pki syusyah , bila nk tanggalkan baju der , 2x ganda payahnya dari masa memakaikan ...
    pnh s'hr tuh ak wat 5 kali pakaikan baju , 3 kali tanggalkan ... tuh utk 2 patung ... jerih tol ...
    tambah2 ak jg bhgn ladies ...
    ting tong ak ... huhuuhu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram