Wednesday, December 17, 2008

ADOYAI.. TENSENNYA!!

CUTI KALI NIH BUKANLAH SEBUAH PERCUTIAN YANG INDAH DAN MENENANGKAN!

Adui, apalah nasib badan. Hari ni dah 17hb Desember dan tak sampai sebulan lagi aku nak kena praktikal. Lagi 2 minggu, result final exam akan keluar. Tak habis habis nak mengeluh, mengingatkan nasib dan masa depan.

Tadi Luth dan Hadi  berdua - duan pegi mencari tempat praktikal kat Kelang Lama, Kulim. Sasaran kami di Kilang SANTOMAS, dengar cerita sebuah kilang yang produce besi. Wallaualam.. Kami memecut laju dari Poly ke Kelang Lama. Nak tengok nasib ada ke tak kat sana..

Sesudah sampai ke kilang SANTOMAS tuh, pak guard india tu kata, depa dah tak ambik budak praktikal. Berkecai hati dan jiwa, sebab pakcik Hadi kata, kat kilang SANTOMAS tu depa dok ambik budak praktikal. Kami dengan yakinnya terus serbu la kilang tu, at last... HAMPEH!!

Adui.. Plan masa cuti sem ni dah hancur, tak jadi la nak kerja part time. Kalau dah dapat tempat praktikal sekalipun, KFC not my choice. Dulu bolehla keja parti time KFC, bila dah rasa, baru tau macam mana perit kerja kat situ.. Ahh,, da melalut dah nih..

Besok kena pegi poly, ada ceramah pasal praktikal kat Dewan Besar Seri Mutiara, jam 9 pagi. So, tu budak - budak PSP yang mana terjah belog nih, ingat k.. depa masuk ke blog aku nih?? Sasaran esok, nak turun Penang, nak cuba nasib kat sana. Mana la nak tau, ada rezki di pulau sana..

Doakan aku!

18 comments:

  1. weh.. ko jgn la dgr ckp guard. g je jumpa penyelia dlm tu. drg lebih tau.

    stakat dgr ckp guard, dia pun kerja bwh org. ko g je jumpa bos. mana la tau drg sudi terima..

    ReplyDelete
  2. Gud luck Luth...
    smoga berjaya mendapat tmpt prktikal n dapat menjalankan praktikal dengan sebaiknya sebb byk advantage akan diperolehi..

    ReplyDelete
  3. Good Luck dik...doa banyak-banyak moga Allah permudahkan..

    ReplyDelete
  4. cari tempat praktikal yg bayar gaji dgn yg boleh bagi experience..boleh terus keja kat situ nanti haha

    ReplyDelete
  5. hang pi tanya pak gad wat pe? hang masuk je tanya manager trus....

    ReplyDelete
  6. Blogger bozzobattousai said.. .
    mana leh masuk, sebab pakgat tak bagi.. huhu..

    Blogger goasop said...
    Thanks..

    ReplyDelete
  7. Ntah2 pak guard tu ingat ko nak mintak keje... hahaha.... len kali direct call human resource...

    Latest post SugarMail : e-mail client untuk Laptop XO

    ReplyDelete
  8. good luck luth sahayana ...
    semoga allah m'p'mudahkan urusanmu ...

    ReplyDelete
  9. mmg gile penat keje fastfood...
    sgt tak berbaloi...
    carikla lain luth...

    ReplyDelete
  10. cari tempat praktikal yg baru elaun tau...jangan risau la insyaAllah dapatnye...

    ReplyDelete
  11. jgn kecewa..insyaAllah ada rezeki. mane tau dpt tmpt yg best2. hehe..

    ReplyDelete
  12. caiyok!caiyok!
    jgn arr tensen sgt..nnti ader la rezeki...
    sabor yek!!

    ReplyDelete
  13. MENGAPA mu x tny pak guard 2
    ada keja kosong x
    klu x bley hg bt shift ngan pak guard 2

    ReplyDelete
  14. lor..ni dak poly kaa..mcm perd nye dak jerk..huhu...toi ke...waa...lme x g poly...windu oo

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram