Tuesday, December 16, 2008

Yahhhoo! I'm Free!!!

Alhamdulillah!! Alhamdulillah!! Akhirnya selesai sudah final exam untuk sem nih.. Cepat rasanya sem nih habis. Mana tak cepat, cuti lebih banyak daripada kuliah. Banyak sangat cuti, kami rasa sem kali ni betul betul hampeh daripada sem lepas. Sem ni macam tak ada perancangan yang tepat. Kami (student) rasa macam dipinggirkan je sem nih. Bila ada penilaian pensyarah, kami semua tandakan TAK PUAS HATI kepada pensyarah yang mengajar kelas kami. Huhu.. Tak apalah. Semua tu dah lepas. Cuti kali ni bukannya lama nak dibandingkan dengan sem sem lepas. Luth kena cari tempat praktikal yang masih dalam pencarian. Aduhai... Harini 16hb, nak praktikal 12hb Januari!

Semalam memang malam yang gila study betoi! Tak tidoq semalaman untuk menghadapi paper yang terakhir. Memang Luth dan kawan - kawan sturggle untuk paper Math 3  nih.. Actually, paper Math untuk sem nih tak se-payah sem sem yang lepas. Lebih senang dan santai.. Kami semua tak tidor sehinggalah paper math abis pada pukul 1015am. Rekod peribadi dibuat lagi pada sem nih. Luth tak penah datang poly se-awal semalam. 730 dah sampai poly. Punyalah semangat nak buat paper last. Haha..
 
Lepas je habis exam, kami semua terus chow serang tilam dan bantal kat rumah Syamsul. Memang syok tidor pagi tu. Sedapp.. Nikmat!! 

Hari - Hari yang lepas...
09 December 2008

Malam sebelum paper Kaji Daya Mesin, malam tuh merupakan hari lahir Amin yang ke 19. Haha.. Baru nak masuk 19 ke Amin? Happy Birthday to you.. Dia salah seorang classmate Luth yang happening. Memang dia neh jenis mulut yang bising jugak ar.. Masa jamuan raya kelas kami yang lepas, dia yang jadi pengerusi majlis dengan mencadangkan pelbagai aktiviti untuk majlis kami malam tu. Hadiah untuk Amin? Hahaha.. Malam tuh Luth just bagi sebatang rokok Gudang Garam kat dia.. Haha.. Asalkan Ikhlas.

09 December 2008 - 230pm

Lepas je habis paper Kajidaya Mesin, seorang daripada classmate Luth, Boy a.k.a Fitri ajak pegi makan kenduri kat rumah dia. Kenduri Korban katanya.. Pak dia kata, kenduri untuk rumah baru depa jugak. Sebelum neh, Boy duduk kat Balik Pulau sebab pak dia keja di Penang. Sekarang, ayah si Boy neh dah bertukar di Bomba Bukit Mertajam. So, tak jauhla Boy nak berulang dari rumah ke Poly.Thanks ya Boy.. Sedap lauk hari tu. Masa kenduri tuh, berpeluh - peluh badan Luth sebab 'hentam' banyak sangat daging kambing.. I like it.. Korang makan tak daging kambing??

18 comments:

  1. wow baru rasa free ye, sbb baru habis final exam, apa tunggu gi jomlah cuti2 malaysia release tension..hehehhe.

    ReplyDelete
  2. baru habis exam eh..gue plak baru nak start sem..waaa

    ReplyDelete
  3. ERINSZA:
    Luth takdak modal lagi nak pg cuti2 malaysia.. hihi.. nanti2la cuti.. yang penting nikmat bangkit lewat.. yuhuuu...

    HASBI:
    baru start sem? wah wah.. selamat belajar!!

    ReplyDelete
  4. dapat rasa kelegaan pas abis xm~ uhu. best kn? ehe.

    ReplyDelete
  5. mesti bengkak dah mata tu duk berjaga malam study...heh...

    ReplyDelete
  6. hi luth..sama la mcm akak pun..suka study last minit dulu2..hehe

    ReplyDelete
  7. study last minute is my fevret!!!

    ReplyDelete
  8. student life is the most memorable things in life..
    miss it!

    ReplyDelete
  9. nak tambah komen 1 lg leh x??
    rindunyee mase blaja degree duluuu, rindu bangat, sob sob

    ReplyDelete
  10. huhuh...seb bek arituh my last paper dan wt kali terakhir jwb exam..pasni jadik cekgu,bia bdk2 lak jwb exam..hihih..btw,suke tgk luth edit pic...gune adobe ker?

    ReplyDelete
  11. wawawawa sudah free ya....makan tido jelah yer lani.....oklah tu..rehatkan otak....

    ReplyDelete
  12. dah habis peksa? syoknyer.

    nak cari tempat praktikal? ohhh, kat penang ker kat kl tu?

    ReplyDelete
  13. dok bt truk bley..

    bkan dh x msk dh PSP..
    pas abeh LI msk le blk

    ReplyDelete
  14. hai,tak puas hati dgn pensyarah mana dik weh?????

    :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram