Monday, December 22, 2008

Politeknik oh Politeknik..

Kenapalah ceramah CIDB depa buat hari ni? Hari ni dah 22hb Desember.. Orang lain dah cuti. Dak poly lain pon dah syiok balik kampung depa masing - masing.

Harini Luth dikehendaki datang ke poli untuk proses terakhir dalam mendapatkan Kad Hijau, iaitu salah sebuah Insuran yang ditawarkan untuk pekerja yang berkerja di sektor Industri.


Kenapa Luth kena pegi ceramah CIDB?

Kan sem depan Luth nak kena pegi Latihan Industri, so pihak politeknik telah meng'sponser'kan kami (budak kelas DTP 3A) dan mungkin pelajar lain yang mana nak keluar praktikal, Januari nanti. CIDB neh amat popular dikalangan budak - budak poli.

Nak tau apa itu CIDB?

Hampa boleh masuk ke laman web rasmi CIDB di http://www.cidb.gov.my dan semua maklumat ada kat laman web tu.

Alhamdulillah, proses ceramah CIDB tadi dah berjalan dengan lancar. Amat membosankan. Biasalah, kalau ceramah - ceramah macam ni, memang budak budak engineering tak berapa suka. Kami tak minat tentang akta - akta dan perkara yang hendak dibaca. Tak percaya, hampa boleh tanya si Ubey.

Semalam, Luth tido di rumah member kat Taman Pauh. Semalam merupakan malam terakhir Luth tido kat rumah diorang sem neh. 6 bulan kemudian baru la dapat jumpa diorang balik. Luth bawak member Luth sorang, Syukri tido di rumah classmate Luth tuh.

Actually, Luth tak ada nafsu sangat nak berbloging pada malam neh. Tak larat. Semalam tido lewat, saja pegi jalan - jalan, ronda - ronda kat kawasan Bagan. Dah lama tak merayau malam - malam.

18 comments:

  1. ubey x suka bc mender2 tuh sbb spek der power dh ilang ... ahahah

    jgn kasi tahu ubey tau =)

    ReplyDelete
  2. p bagan bukan nk calling2 luth nih...
    papepon slmt berkerja :)

    ReplyDelete
  3. huks~ mengumpat si ubei lak kat sini. nt dia baca blog luth baru tau. uhu

    ReplyDelete
  4. CIDB?
    ceramah ok gak tp tgo ar ceramah bout wht..
    hehe..
    ngntuk dgr ceramah..

    ReplyDelete
  5. diriku pon ada kad hijau tu.. untung apa.. disponsor. diri ku dulu, sendiri tanggung.

    ReplyDelete
  6. kalau ko nak jadi bos... kena ler belajar akta2 tu

    ReplyDelete
  7. buat GreenCard ker? hehehe itu br CIDB, nanti NIOSH pulak..

    ReplyDelete
  8. salam adikku luth..slamat ler untuk semua yg akan dilakukan..terkejut yer ingatkan akak yg nak g sarawak?he.he..nasib akak baik dulu kena posting kat negeri sendiri...kawan ehm ehm tu...he..he...no comment!!!tapi sedihkan kalau berjauhan...nak2 pulak bertugas yg kat dalam hutan..takdak signal..fuh!!mencabar..doakan hope dia tak dapat kat dlm utan tu yer...he..he..

    ReplyDelete
  9. nanti jangan luper kidnap safety helmet CIDB tuh!!!

    ReplyDelete
  10. moga bersabar sewaktu menempuh alam pekerjaan....banyak kad anda akan dapat nanti....

    ReplyDelete
  11. oiiiiiiiiii!!!!!!! ko ngumpat aku!!!!!!!!!! hahaha. tp bese la. budak engineering mmg hidup dgn calculation n material. klu berkaitan akta pn hanya HSE je. gud luck utk ko

    ReplyDelete
  12. aiseyman ...
    cemn leh kantoi nih erk ???
    luth roger ubey kew ???
    adoyai ...
    hahahah

    ReplyDelete
  13. salam singgah...kalau bdk engineering msk kelas yana, tidur berdengkur kot..uhuhu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram