Tuesday, December 30, 2008

Ushar Wayang : Bedtime Stories (2008)

Assalamualaikum you all.. haha.. Dah lama betol Luth tak keluar tengok wayang. Wayang yang terakhir Luth tengok cerita Hancook, kat panggung wayang Center Square, Sungai Petani pada bulan June lepas.

Kali ni, penaja tiket wayang + lunch kita ialah Encik Fitri, merangkap sepupu Luth. Haha.. Kami keluar tengok wayang pada hari Sabtu yang lepas. Dia tengah kaya sekarang, so dengan baik hatinya dia belanja Luth tengok wayang dekat Sunway Carnival, Seberang Jaya.

Cerita yang kami tengok, Bedtime Stories yang termasuk didalam katergori tayangan Umum (U).


 
poster kredit kepada Movieweb

Cerita Bedtime Stories neh mengisahkan seorang lelaki yang sedang mengalami masalah dalam perniagaan hotel dia dan hampir muflis. Kemudian, demi menyelamatkan perniagaan hotelnya, dia telah menjual hotel tersebut kepada seorang orang kaya, Barry Nottingham dan Barry berjanji akan memajukan hotel tersebut serta turut berjanji akan menyerahkan pentadbiran hotel tersebut kepada anak lelaki tersebut, Skeeter Bronson setelah Skeeter dewasa.

25 Tahun kemudian, Skeeter menjadi seorang maintanance di hotel tersebut dan teringat akan janji Barry kepada bapanya, bahwasanya Barry akan menyerahkan pentadbiran hotel tersebut kepada dia.Angan - angan Skeeter tidak kesampaian kerana Barry menyerahkan jawatan tersebut kepada orang lain.

Dalam masa yang sama, Skeeter diminta menjaga anak saudaranya pada waktu malam selama seminggu kerana kakaknya ada urusan luar pejabat. Pada waktu siang, anak saudaranya akan dijaga oleh cikgu mereka, Jill.

Setiap malam, sebelum tidur, Skeeter akan membacakan sebuah cerita sebelum anak saudaranya tidur dan keesokkan harinya, cerita yang dia ceritakan kepadanya berlaku kepada dirinya. Luth tak larat la nak ceritakan keseluruhan cerita ini.Anda boleh tengok trailer dibawah:


Cerita ni, memang best dan lawak. Kalau sapa - sapa yang tension tu, tengokla filem ini dan Luth yakin, anda pasti akan tertawa.

Rating dari Luth

10 comments:

  1. aku nk tgk pilem histeria...

    tp x kesampaian sbb duet dh byk melabur beli cam***

    ReplyDelete
  2. cite bedtime stories memang best..x ngantuk lgsg!;)

    ReplyDelete
  3. urmmm.. dah kluaq dah yg dvd copy.. hehe..

    ada ka ang bg kad?? maap la.. tlg bg link.. huhu..

    ReplyDelete
  4. nak tengok brainscan or cicakman dgn famili tp tak sempat lagi

    ReplyDelete
  5. biar pun adam sandlers ni yahudi, tp hampir semua cite saye mesti g tgk. lawak dan ada moral value gitu2... besh!!!

    ReplyDelete
  6. dah lama tak tgk wayang

    uwaaaaaaaaaaaaaa.....

    tak dak sapa nak teman kan.

    huhuhuh

    =[


    ::_Yanie Putrajaya_::

    ReplyDelete
  7. a'a cambest je cite nih..xD
    tak sabau nak gi nengok nanti :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram