Monday, January 19, 2009

07 - Yeeahaa!

Hari ini genap Luth berpraktikal di Toray Penfabric Perai.. Yeahaa.. Rasa macam best je.. Enjoy je hidup dan bekerja bersama - sama staff disana. Rasa dah boleh menyesuaikan diri dengan keadaan kilang dan bersama boss kilang tu yang ngok-ngek tuh..

Boss cha ya nun alif, biasalah.. Kerja mau cepat je.. Apa jadi, belakang kira. Janji kerja siap. Tu la cha ya nun alif. Ditempat Luth ditempatkan, di Engineering Department, Luth bersama - sama rakan se-bidang dengan Luth, iaitu bidang Mekanikal.

Pada permulaan ber-praktikal disini, Luth rasa macam menyesal pulak dapat praktikal kat kilang tu.. Tapi sekarang, rasa macam ok dan bertuah pulak. Walaupun dengan elaun yang tak seberapa, Luth enjoy! Tu yang penting kan?

Boleh dikatakan setiap hari selepas waktu kerja, Luth dan rakan, Azizi akan "melantak" direstoran mamak yang berdekatan. Tapi, yang selalunya lepak kat kedai Kasim Mustafa, Seberang Jaya. Yang penting, menu utama pada setiap jam 6 petang ialah sebiji roti pisang dan dua biji roti canai kosong! Hihi..

Kepada semua student politeknik khasnya, yang mana berpraktikal semester ni, Luth harap, perjalanan kita yang jauh ini akan berjalan dengan lancar dan selamat ke hala tuju masing - masing. Insyaallah!

Khairil, Faiz, Azizi, Mat Shahril, Ikhwan, Fuad dan rakan blogger, thankx kerana menemani hidup Luth sekarang ni.. tak lupa kepada Cik Sephia, tabahkan diri anda. Hadapilah cabaran dan dugaan daripada tuhan dengan sabar. I'll always with you, now, tommorrow and forever..

12 comments:

  1. Keje bersungguh2.. mana tau kot2 boss sayang nanti terus dpt keje situ... kan.. kan.. kan... good luck!! all the best!!

    ReplyDelete
  2. ohh..awk salu lepak kt kassim mustafa tu ke?

    pnh x nmpk seorg perempuan lalu kt tepi kedai tu?

    haha..thats me :P tp lalu je la..kekadang park keta kt area tuh then pegi sunway carnival. ntah2 pnh terserempak. LOL

    ReplyDelete
  3. baguih adik akak..semoga trus rasa selesa dan bekerja dengan penuh dedikasi...

    ReplyDelete
  4. belajaq kat Politeknik kat permatang POwh tu ker??

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram