07 - Yeeahaa!

Hari ini genap Luth berpraktikal di Toray Penfabric Perai.. Yeahaa.. Rasa macam best je.. Enjoy je hidup dan bekerja bersama - sama staff disana. Rasa dah boleh menyesuaikan diri dengan keadaan kilang dan bersama boss kilang tu yang ngok-ngek tuh..

Boss cha ya nun alif, biasalah.. Kerja mau cepat je.. Apa jadi, belakang kira. Janji kerja siap. Tu la cha ya nun alif. Ditempat Luth ditempatkan, di Engineering Department, Luth bersama - sama rakan se-bidang dengan Luth, iaitu bidang Mekanikal.

Pada permulaan ber-praktikal disini, Luth rasa macam menyesal pulak dapat praktikal kat kilang tu.. Tapi sekarang, rasa macam ok dan bertuah pulak. Walaupun dengan elaun yang tak seberapa, Luth enjoy! Tu yang penting kan?

Boleh dikatakan setiap hari selepas waktu kerja, Luth dan rakan, Azizi akan "melantak" direstoran mamak yang berdekatan. Tapi, yang selalunya lepak kat kedai Kasim Mustafa, Seberang Jaya. Yang penting, menu utama pada setiap jam 6 petang ialah sebiji roti pisang dan dua biji roti canai kosong! Hihi..

Kepada semua student politeknik khasnya, yang mana berpraktikal semester ni, Luth harap, perjalanan kita yang jauh ini akan berjalan dengan lancar dan selamat ke hala tuju masing - masing. Insyaallah!

Khairil, Faiz, Azizi, Mat Shahril, Ikhwan, Fuad dan rakan blogger, thankx kerana menemani hidup Luth sekarang ni.. tak lupa kepada Cik Sephia, tabahkan diri anda. Hadapilah cabaran dan dugaan daripada tuhan dengan sabar. I'll always with you, now, tommorrow and forever..

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

12 comments:

  1. Keje bersungguh2.. mana tau kot2 boss sayang nanti terus dpt keje situ... kan.. kan.. kan... good luck!! all the best!!

    ReplyDelete
  2. ohh..awk salu lepak kt kassim mustafa tu ke?

    pnh x nmpk seorg perempuan lalu kt tepi kedai tu?

    haha..thats me :P tp lalu je la..kekadang park keta kt area tuh then pegi sunway carnival. ntah2 pnh terserempak. LOL

    ReplyDelete
  3. baguih adik akak..semoga trus rasa selesa dan bekerja dengan penuh dedikasi...

    ReplyDelete
  4. belajaq kat Politeknik kat permatang POwh tu ker??

    ReplyDelete