Monday, January 05, 2009

5hb - Semua Ada



Ada apa dengan 5 haribulan?

Oh.. 1st skali, tahniah la kat adik Luth, Mohammad Syafiq kerana dapat jadi pengawas pada tahun ni. Dia dah masuk darjah 5, biasalah. Baru nak belajar jadi ketua. harap - harap nanti dia akan jadi pengawas yang berjaya.

Kedua, tahniah kepada adik pompuan Luth, ehem, dia baru melangkah masuk ke tingkatan empat, baru lepas PMR haritu. So, sekarang dia nak pilih, sama ada nak stay kat sekolah yang sama ataupun nak tukar ke sekolah teknik. Tu dia kena buat keputusan. Takmo paksa - paksa.

Ketiga, tahniah jugak kat kak Luth, Latifah sebab dapat keja kat tempat baru. Hari ni  dia dapat kerja baru sebagai KERAni di syarikat memproses ayam. Haha.. Dulu dia dah kerja di syarikat ayam terkenal di wilayah utara ni, oleh disebabkan ada masalah syarikat, syarikat lamanya, Prodinamik Sdn Bhd telah ditakluk oleh ketua alien jahat dan konco - konconya, Ashari Muhammad lalu depa tukar nama syarikat tersebut jadi Global Ikhwan Sdn Bhd. Sapa - sapa yang selalu makan produk tersebut, fikir - fikirkan! Nanti Luth posting cerita pasal syarikat Prodinamik dan Global Ikhwan Sdn Bhd.

Yang keempat, banyak dah dok ucap tahniah. Yang ni Luth nak ucap "good luck" pada kak Luth jugak, Syakirah sebab dapat mengajar pada sesi pagi tahun neh. Tahun lepas dia mengajar sesi petan, so tahun neh dia dapat mengajar pada sesi pagi pula. Kira good luck la kepada Ustazah Syakirah eh. Semoga jadi cikgu yang baik dan tak garang sangat.

Yang kelima, selamat kembali mengajar kepada cikgu - cekgi se-Malaya khasnya buat Daddy Cool, Kak Azza, Kak Nurul Tukang Cerita, Kak Jaz, Kak Myza Persona,  Cikgu BH, Untie Lin dan lain - lain (sori tak tulis semua) harap korang dapat mengajar dengan semangat dan tak 'ghalit' ber-bloging!

Yang keenam, selamat kembali ke sekolah kuliah kepada pelajar UiTM dan pelajar - pelajar universiti yang lain. Selamat menghadapi kuliah yer.. Jangan ponteng - ponteng!

Yang ketujuh, sok my birthday. So, siap sedia kan hadiah utk Luth.. Hihihi..

21 comments:

  1. esok hari lahir luth??

    HAPPY BESDAY IN ADVANCE YAA DARI AXIMUD..

    :)

    ReplyDelete
  2. ala nak hadiah tak cakap awal2... kalau x dapat pos laju. hehehe

    hepi besdey... eh tomolo kan..

    ReplyDelete
  3. ooo...birhtday Luth eak..Happy Birthday Luth...happy selalu..moga panjang umuq n murah rezeki yerkk..nak adiah ker..hehehe...???

    ReplyDelete
  4. apa ada pada 13 january ek..tak lama dah..selasa dpan jek..ehekksss

    ReplyDelete
  5. Oooo...PRODINAMIK dekat Lubuk Meriam tu ka?

    ReplyDelete
  6. ni p0m0t bday snrik ke ap ni?

    nway epi bday........

    ReplyDelete
  7. esk ea ur birthday?
    happy birthday in advance ya..
    semoga pjg umo && dirahmati allah selalu
    :)

    ReplyDelete
  8. wawawawa.. esok bday dia erk.. heheh.. ni ndak bleh jd ni.. Tua lg upanya c luth ni.. huhuhu...
    Tahniah2 dkat akak dia suma... last2..
    Tahniah gak wat Luth. tua uda dia.. huhu

    ReplyDelete
  9. Happy besday luth..
    moga panjang umur dan dimurahkan rezeki.moga happy sokmo lah..=)

    ReplyDelete
  10. arini dah masuk 6hb..

    happy besday MR LUTH!!!

    moga panjang umur dan murah rezeki..:-)

    ReplyDelete
  11. Zara - tak ada apa yang best..

    Axim - Terima kasih yer..

    Bozzo - Nak la hadiah..

    ReplyDelete
  12. Hanis - wa sudah born la.. btw, thankx..

    Kapten - Kalau hang nak pos esok pon boleh, aku tunggu je hadiah tu

    Kak Intan - Nak la hadiah!

    ReplyDelete
  13. Kak Azza - 13 Januari tu hari besa2 ja. minggu depan la eh..

    Kairil - yer.. terimas

    Daddy - Yup, kat Lahaq Yooi tuh..

    ReplyDelete
  14. Sharamli - terimasss

    Epalgreen - Ye, esok.. Semoga umur panjang juga..

    ReplyDelete
  15. 1st kuliah dapat assgnmnt ...
    lecturer lbh kejam dr cik antoo ...
    haih

    ReplyDelete
  16. DJ Luth yang bahagia diharapnya disisi keluarga dan terutama mendapat sentiasa didalam kerhdaan Allah. sedikit komentar yang hendak diberi kpd persoalan ketiga yang di dlm blog Tuan yg bahagia.
    Apakah Tuan pernah jumpa Ust Asaari yg Tuan tuduh jahat. Sdgkan dalam Islam hendak menuduh tanpa bertemu dan kenal dengan lebeh dekat itu adalah salah. Lebeh2 lagi Tuan adalah seorg DJ sepatutnya tahu menjaga adab2 tersebut. Lebeh2 lagi malang kalau hanya mendengar dari sebelah pihak sahaja.
    Saya bukan menyebelahi mana2 pihak tapi rasanya tuduhan Tuan rasanya masih perlu dikaji sebelum diletakkan di media umum. Maaf Dzahir dan Batin

    ReplyDelete