Gawat Oh Gawat! (2)

Dah dua hari beturut - turut pihak syarikat mengumumkan prestasi syarikat Luth, iaitu semalam dan tadi pagi. Aduhai, ingatkan kilang yang Luth praktikal ni tak ada sangkut paut dan juga tak ada kesan dengan kegawatan ekonomi yang melanda pada awal tahun ini. Tapi sangkaan Luth meleset, ada juga kesannya secara langsung.

Kilang ni bukannya kilang elektronik, tapi diorang dah declare production yang menurun pada bulan Januari lepas berbanding dengan Januari 2008. Walaubagaimanapun, ia masih maintain berbanding dengan kilang - kilang yang berada dirantau Perai ini.

Itu tak menjadi masalah kepada Luth? Ah, yelatu.. Luth nak berpraktikal selama enam bulan disyarikat neh dan Luth harap syarikat ni tak akan jadi macam syarikat yang lain - lain, diorang banyak membuang pekerja dan juga memindah pusat pengeluaran mereka ke tempat lain. Ehem, tempat Luth praktikal neh memang gah, dah beroperasi selama 30 tahun. Memang Hebat! tabik spring

Doakan Luth berjaya menjalani latihan industri dengan jayanya. Amin


Wa tamau cerita banyak- banyak, nanti lu orang tuduh wa pecahkan rahsia peribadi syarikat.Nanti wa boleh kena sue! Khainney!

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

14 comments:

  1. sila la keje ngn rajin k..
    jgn ngulatt jek..=p

    ReplyDelete
  2. Nemo - selalu ngulat

    Khairil - Ngulat is my hobby

    ReplyDelete
  3. tempat Luth praktikal neh memang gah, dah beroperasi selama 30 tahun

    -heee..30tahun beroperasi dgn elok..tapi mna kita tau apa yg akn jadi d masa dpn kan?hehee..

    ReplyDelete
  4. operation tergugat..
    abort..abort..
    agagagaga

    ReplyDelete
  5. skarang memang tengah gawat tak hengat...kat kilang tempat abg bozzo kerja lebih 1000 org kena option amik vss...kesian...

    ReplyDelete
  6. Haaa...tau tak pa...jgn dok boh sangat gambaq kilang hang...very dangerous, PRIVACY POLICY...

    ReplyDelete
  7. we're having economics downturn,
    so...hati2 semua & kita kn bijak cari peluang...

    "one man's crisis is another man's opportunity"

    huhuhu...sedey tk abis lagi...
    DSLR kn rembatttt :(

    ReplyDelete
  8. luth ...
    good luck ...
    hope ko dpt sudah kn praktikal dgn jayanya ...
    psl ekonomi merudum nih ,
    x blh nk ckp per dh ...
    smpi ak yg tinggal kt kolej pn kena byr RM420 utk 1 sem ...
    siottttt

    ReplyDelete
  9. selalunya bila gawat ni sume pihak akan rasa akibatnya..cuma bezanya byk dgn tak je

    apa2 pun gud luck

    ReplyDelete