Jalan Jalan : Petang Yang Bosan

Giler baben bosan tadi petang! Luth sebenarnya tak berapa sihat, sakit kerongkong. So dah takdak mood nak pegi kemana mana, Luth stay je la dekat rumah. Berbekalkan bantal dan selimut serta sebuah Lappy, ia dapat menghilangkan kebosanan untuk beberapa jam.

Harini kak tak balik awal macam hari Sabtu minggu lepas. So, pukul 530 petang kak Luth tepon untuk ambil dia balik. Ehem, kebetulan pulak hari ni mak dan ayah Luth tak ada di rumah kerana menghadiri satu majlis pertunangan anak saudara sepupu Luth. So, makanan tak ada la.

20minit kemudian Luth sampai ke tempat kerja kakak yang berdekatan dengan Bandar Perda dan juga dekat dengan tempat Luth mengaji, Politeknik Seberang Perai. Rasa macam nak pegi cucuk duit, duit dah nak kering dalam dompet ni.

Dalam perjalanan nak balik kerumah, Luth balik menuju ke Bukit Mertajam. Elok sampai je di Roundabout Bandar Perda, hati ni terdetik nak makan donat.

"Kak Pah, jom pegi Jusco. Makan donat. Lapaq la" kata Luth dekat kak.
Sebenarnya, Luth teringin donat sebab tengok dalam blog Khairil, yang dia baru lepas makan Big Apple di Gurney. Big Apple Dounts pun ada di Jusco Perda.

Sampai je dalam Jusco dan lepas cucuk duit, kami menuju ke Big Apple. Then, sebelum sampai Big Apple, terlihat pula iklan Pizza Hut. Rasa macam nak makan Pizza pulak, jom la.

Luth sebenarnya tak bape reti nak oder piza neh. Memang tak selalu sangat ke Pizza. Kalau tak silap, baru makan 7 kali. Hahaha..

Luth amek set yang untuk dua orang. Amek pon pizza kecik, takut nanti kalau amek pizza gedabak, tak abes pulak. Kalau makan dengan member - member, kompom abes, kalau makan dengan Sephia, takut gak tak habis. Kalau dengan kak, tobat tak abes. Luth je kena perabih.

Tengah tengah dok makan leklok, ada pulak sorang mamat/staff pizza kat situ mengamuk. Bebai bebai dekat member dia. Kacau betul la kami nak menikmati pizza nih.

So, last skali abes gak pizza yang comey tu. Perut Luth je yang penuh. Kak dia perut kecik, tank halus. So, dia makan ciput. Mau tak mau Luth kena abeskan gak la, tak baik makanan dibazirkan!

So, lepas makan, kami chow terus balik. Teringat kat Cik Sephia. I'll give time to her..

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

18 comments:

  1. Ye..bagus, jangan lakukan pembaziran...SILA BASUH PINGGAN ANDA SELEPAS MAKAN...lagi bagus!

    ReplyDelete
  2. tak aci..
    dpt mkn sedap je taw..
    huuuu..
    nk jugak...
    dpt kerak pon tak pe..
    hikhik..

    ReplyDelete
  3. Donut Big Apple memang best!Dulu beli Dunkin' Donut tapi sekarang dah tukar Bing Apple pulak! Pizza buat sendiri je kat umah! Murah2 pun murah, hehehe!

    ReplyDelete
  4. blh je bungkus. klu rasa xda org mkn kt rmh, singgah la mana2 rumah anak yatim ke. ;)

    ReplyDelete
  5. penjenayah.merah.jambu. said...

    nanti luth bagi tisu. ok what? hihihi

    ReplyDelete
  6. Myza Pesona said...

    big apple mmg takley lawan kesedapan dia. tang roti tu sedap. memang sedap. pizza buat sendiri tak sesedap pizza hut!

    ReplyDelete
  7. menyimpang dari epal besar ke pondok pizza..
    aku pun lama gak dah xmakan pizza..

    ReplyDelete
  8. Comelnya kakak dia. Nampak macam gebu sesangat pizza kecik tu. tahun lepas ada le makan pizza beli dr Pizza Station tapi skrg KakChik buat sendiri je lepas tau yg senang je nak buat pizza tu. Cuma letih menguli je.
    KakChik pin sdg sakit keronkong ni. Musim dia kot skrg ni.

    ReplyDelete
  9. lepas makan bawak piring ke sinki... jgn lupa!

    p.s: sebelum cuci mcm daddy ckp

    ReplyDelete
  10. sedap gile pizza td.
    pastu tgk pinggan dh kosong plak.
    haha

    ReplyDelete
  11. waa..pizza...lapar..haha

    luth..ada tag..sila jawab..jeng3..haha..slamat mnjawab..

    ReplyDelete
  12. bozzo memang tak pernah membazir makanan...apatah lagi pizza...

    ReplyDelete
  13. hang makan byk pun tak kisah...
    badan haluih je...

    siap kire bape kali makan pizza...haha

    ReplyDelete