Mata Bertemu Mata : Super Mini Gathering Bawal Goreng!

Wah wah wah.. Tajuk macam tah tepe hape.. Ehem.. Straight to the point la.. Semalam ada seorang bloggers dari Penang neh, nak jumpa Luth.

Ekceli, dia dah lama teringin nak makan Bawal Goreng kat Bandar Perda.Luth ada komen dalam satu entry dia di blog dia la.

Dia ada Sms Luth, ajak Luth pegi makan kat sana. Dia kata dia nak belanja! wah wah wah, kalau bab belanja neh, Luth memang laju. Pantang diajak! So, pertemuan kami nih tak terancang. Sape dia 'dia' tu? ehem, memperkenalkan Kak Zai ~ (*tepuk - tepuk - tepuk)
 Baiknya Kak kita neh, dia nak belanja makan. Ehem, jangan buat gosip k.. Luth bukannya pegi makan berdua dengan Kak kita neh, Luth berdua dengan kawan. Sape dia? Luth pegi dengan Ikhwan, classmate Luth dan merangkap ahli Bloggers Penang

Kami sampai pada masa yang sama, tak sangka. Hihi.. Tak tau pulak. Tapi, ngauman keta Kancil Kak Zai meremangkan bulu roma kami. Hebat woo.. Masa kami makan kat situ, banyak menu dia. Bukanlah bawal goreng semata - mata. Ada ayam, ikan bawal, ikan keli, puyuh goreng dan lain - lain lagi.

Kak Zai dengan Ikhwan amek set Ikan Keli dan Luth cuba makan set Ikan Bawal .Sedap ke tak? tatau la.. Tengok la gambaq dibawah.

Sedap ke? Sedapla gak. Luth neh sepisis kurang makan ikan. So, tak dapat nak bagitau rasa macam mana, biasa je kot. Tapi kedai neh, merupakan kedai makan yang terpopular di Bandar Perda. Tak caya pegi la try. Taubat tak menyesal k!

Akhirnya, sejam lepas tu dalam pukul 945malam kami pon nak berangkat pulang. Luth dan Ikhwan letih keja  - praktikal di kilang. Kak Zai pulak ada meeting dekat Seberang Jaya! Ok Kak, thankx a lot sebab belanja kami makan!
sebagai seorang bloggers, sesi menangkap gambaq WAJIB!!
P/s: Sebenarnya, ada banyak lagi posting yang ter-save dalam draft neh, tunggu masa dan ketikanya akan dipost. Tunggu!!
P/ss: Jom jalan - jalan Aloq Staq esok!

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

15 comments:

  1. bila lak ang nk lanja mkn ikan bawal tu?
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. wah, mesranye geng2 blogger penang.

    xnak buat lawan futsal ker... ?

    hehehehe

    ReplyDelete
  3. Luth gi tau Kak Zai Pak Sheikh pun tengah tunggu Kak Zai offer makan2.. !

    ReplyDelete
  4. karang kalo aku tersesat sampai sana aku roger ko aa

    ReplyDelete
  5. sedap nyer ikan bawalll.. slruppp...
    kat juru tu pon best...
    luth penah pegi?

    ReplyDelete
  6. saya tak makan ikan keli. itu saja nak bagitau. heheh!

    ReplyDelete
  7. luth..lenkali kita p tmpt len plak...ahak...

    fly...mmg menyelerakan...best..

    Daddy...nama je junior tp x penah jpe..

    Pak Sheikh...err..err..nk bnje ke x nk..nk bnje ke x nk...hik..tunggu pak Shiekh bnje la br best...

    papepon nk gtau luth n ikhwan mmg best...x abis2 bcerita.klau hr cuti mau dok smbg bjam2 la nmpk gaya..hehehehe..

    ReplyDelete
  8. salaam adik..wah best ek org blanjer..takpe..nanti akak blanjer adik plak ek....he..he..

    ReplyDelete
  9. manis penah mkn dkt situ!
    bawal goreng panassss 2..
    hahha
    :D

    ReplyDelete
  10. kalau mcm ni aku nak pindah penang gak le... aktif je korang kuar ek

    ReplyDelete
  11. Kapten,
    Tak payah nak pindah ke Penang la!Kat KL n Klang Valley ni ramai bloggers! Kapten tu je yang tak mau jumpa dgn bloggers2 KL ni!

    ReplyDelete