Sunday, April 19, 2009

Edisi Pagi : Tahniah Buat Chi!

BUKIT MERTAJAM, 12 April: Pada jam berapa tah tak dapat dikenalpasti, seekor kucing berwarna hitam putih bertompok selamat melahirkan bayinya di Taman Guar Perahu, Bukit Mertajam. Mengikut risikan forensik, kucing hitam putih bertompok tersebut melahirkan tiga ekor anak kucing, iaitu belang - belang, kelabu dan berwarna sepertinya, hitam putih. Tetapi malangnya, pada keesokan harinya, anak kucing yang baru lahir tersebut tinggal dua ekor sahaja. Kelabu dan belang - belang. Keghaiban seekor lagi anak kucing mencetuskan misteri kepada penduduk di taman perumahan tersebut.


Petang 13 April merupakan hari yang paling menyayatkan hati bagi Chi, (bukan nama sebenar) yang mana kehilangan seekor lagi anaknya, belang - belang yang tak dapat meneruskan hidup di alam yang penuh mencabar ini. Walaubagaimanapun, Chi amat bersyukur kerana dikurniakan seekor anak yang berbulu kelabu dan gebu, hasil perkongsian intim dengan seekor kucing siam yang termahsyur di Lorong 17.

(klik imej untuk lihat tumbesaran gambar)
Sepatutnya artikel ini ditulis pada awal minggu lepas, oleh kerana kesibukan yang melanda tuan tanah, ia telah dipinda penerbitannya pada hari ini, 19 hb April 2009. Walaupun lebih kurang seminggu dah berlalu, kegebuan bulu si kucing kelabu ini tak dapat ditandingi. Gebu giler!
Chi, ibu muda yang baru sahaja kali pertama mengandung dan melahirkan anak amat sayang pada anaknya. Pada permulaannya, beliau diletakkan diluar rumah Encik Luth. Tetapi, tak sampai beberapa jam, beliau telah membawa anaknya masuk kedalam rumah Encik Luth walaupun didesak dengan sekeras - kerasnya. Mungkin, Chi merasakan dirinya dan anak kelabu tersebut selamat ketika berada didalam rumah Encik Luth.
Untuk tak mahu nak cakap panjang - panjang, sila tatap video yang disajikan dibawah :

6 comments: