Monday, May 04, 2009

Sehari bersama SIC Crew


Ahoiii.. Lama gila tak update blog nih, dah nak berhabuk dah. Semenjak dua menjak nih sibuk, lepastu ada masa pun duk menDj jer. Erm, 1 May haritu, Luth join satu even yang diadakan oleh KPSK iaitu Kelab Pemilik Saga Kedah yang menjadi tuan rumah untuk even tahun ini.

Even kali ini diadakan di Kuala Nerang Kedah dan disertai oleh sembilan buah kelab pemilik Saga wilayah utara iaitu SIC (Saga Iswara Club), PFC (Proton Fiore Club). PRISM (Proton Iswara Saga Motor), GEN-SIS (Generasi Saga Iswara), EMPEROR, Fiore King, LFC (Lumut Fiore Club), TFOC, dan PMC.

Memang ramai orang yang menyertai, mengikut pendaftaran, ada 120 buah kereta telah menyertai program kali ini. Bagi kami, geng SIC Penang, kami bertolak daripada Sungai Dua pada jam 330 pagi. Menurut info yang kami dapat, geng dari Tanjung Malim, Ipoh, Manjung dan dari selatan bertolak dari tempat mereka pada jam 12 tengah malam dan kami semua akan berjumpa di RNR Gurun pada jam 430 pagi. Itulah mengikut plan kami.

Sebenarnya, mengikut plan asal kami, budak - budak SIC Penang akan mengikut geng - geng Saga yang lain untuk berkonvoi dan memeriahkan aktiviti tahunan nih ha. Kami hanya buat ramai dan tak ikut aktiviti diorang yang mana perlu dibayar RM80/bujang dan RM180/family.

Sampai je RNR Gurun, ramai gila geng - geng Saga yang datang dari Ipoh dan Tanjung Malim tu. Dalam 60 buah kot. Semuanya hebat - hebat. Ada yang dah modified bodykit, ada yg dah modified enjin dan kedua duanya sekali.

Kami, geng SIC Penang + Sg Petani menuju ke Pendang pada jam 630 pagi. Lepas Subuh je, terus gerak. Memang mata dah tak tahan masa tu. Terlelap ja jugak sekejap. Then, sampai di Tol Pendang, kami berhenti sekejap. Bukannya apa, mana - mana anak yang nak buang air tu, singgah la jap, Padahal bukannya jauh RNR Gurun dengan Tol Pendang.

Sampai sampai je Pendang, pukul 7 lebih. Lambat sebab ada sorang member kami pegi tandas tak bagitahu. Abang Li, nasib baik tak kena tinggal. Hahaha. Marshal kami pada pagi tu, Badarudin nak sangat nak makan Roti canai Pendang. Tapi tak ada pon, Yang ada hanyalah nasik lemak. Kami yang mana lapaq sangat pagi tu bedal je la nasik.

Lepas jam 830 pagi lebih kurang, kami SIC Penang dah bertolak meninggalkan perkarangan mini stadium Pendang sebab kami tak ikut aktiviti seterusnya, ialah aktiviti sendiri yang di-marshalkan oleh Badar, selaku anak jati Kedah. Destinasi seterusnya ke Bukit Wang, dekat Jitra.

Luth baru pertama kali jejak kaki kat sana tu. Kalau dengaq kata ayaq terjun, memang best. Tapi apa yang ada kat sini memang hampeh. Sori la orang - orang Jitra, mungkin masa Luth pegi aritu kan, MB Kedah lupa nak bayaq bil air untuk air terjun kot. hahahha.Masa kami kat Bukit Wang ni, ada 11 buah kereta. Ramai la jugak 11 buah tu.

1 May hari Jumaat, so lepas kami mandi kat sana tu, kami terus lepak - lepak jap di Tasik Jitra, sambil tunggu masa nak pegi sembahyang Jumaat. Kat sini kami dah tinggal berapa buah je, sebab ramai member kena balik. Hal itu la, hal ini la, awek baru balik dari KL la. Macam - macam. Erm, kawasan tasik tu memang cun. Tapi, yang tak cunnya, parking dia kena bayaq. Dan yang cunnya, kami tak kena bayaq pon parking pada tengah hari tu. Semuanya keluar free je.

Kami semua sembahyang jumaat di Masijd Bandar Darul Aman dan terus ke Alor Star untuk lepak lepak. Keseluruhan pemandu pada hari tu dah flat, semua tak larat dah. Pakat semua mengantuk dan perlukan rehat. So, yang mana ada dua driver tu, tak risau la dan yang mana jadi single driver tu memang parah.

Luth dah tak larat nak celik mata pon, terpaksa ganti Syukri yang dah tak larat tu. Kena la bagi dia rehat jugak, kan kan. Kami pekena ais kacang, len ci kang suam dan laksa dulu. Kemudian Luth dan Syukri terus beredar meninggalkan Alor Star dan singgah kerumah Syukri untuk landing - landing. Kalau ikutkan geng SIC lain, diorang ada sesi fotografi yang lain. Luth tak ikut, tak ada la dalam gambar. Hahaha.

Rugi la jugak Luth tak bawak kenderaan sendiri masa konvoi kali ni. Tapi, Luth ingat jugak. Kalau bawak kete sendiri, nanti pening kepala sape yang nak bawak? Kan kan. So, kami memang berpuas hati dengan aktiviti pada hari tu walaupun amat - amatlah simple. Thankx to Acai, selaku main marshal dan taklupa pada Syukri, Apit dan rakan - rakan lain.

Kerjasama dari hampa amat Luth hargai. Jom lawat portal forum SIC di wwww.sagaiswaraclub.com

10 comments:

  1. aik? aku taktau pon. ko masuk kelab kete ke? wakakaka

    ReplyDelete
  2. neo >> aah, aku join kelab ni bahagian utara

    ReplyDelete
  3. joe >> PASTIKAN ANDA MENGGUNAKAN SAGA/ISWARA SAJE.. LAIN2 TAKLEH MASUK! HIHIHI

    ReplyDelete
  4. len ci kang suam --> tak penah dengar. cam best je..

    join da club bole? haha

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Luth,

    Salam ziarah,

    La... mak cik ingatkan kamu jual kain ela... rupanya main lumba kete. Nampak masing-masing macam nak buat drift. Hati-hati ya, bila pandu kete tu...

    Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  6. salam luth..julie baru tau pasal kelab nie minggu lepas..tu pun kuar ngan member yg join sic club nie..coz tibe2 je ade org hon kiteorg..tu yg member gtau mayb membe sic club kot..hehehe..=)

    bagus erk korang..mengeratkan silaturahim..=)

    ReplyDelete
  7. bestnyer konvoi...bozzo dah lama tak follow geng2 properd...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram