Wednesday, May 06, 2009

Ushar Wayang : Bohsia, Jangan Pilih Jalan Hitam

Pertama sekali, mungkin Luth adalah orang yang terlewat untuk mereview cerita ni. Oleh sebab musabab yang tak dapat dielakkan, Luth terpaksa posting hari ni, maklumlah, musim sibuk dah melanda, dah nak dekat seminggu Luth tak dj. Hehehe..

Erm, kedua, terima kasih kepada Encik Munier kerana membelanja daku tengok movie neh. Kalau tak kerana Encik, Luth tak tengok la wayang sekarang ni. Almaklumlah kan, dah tak ada peneman yang nak teman Luth tengok wayang.

Secara keseluruhan, jalan cerita movie neh memang best dan memang menarik gila. Tahniah kepada penerbit dan penulis skrip kerana menghasilkan cerita yang benar - benar FRESH dari ladang. dan awek - awek yang mana belakon dalam movie neh pon FRESH FRESH belaka. Memang segar. Hahahaha.

Luth memang seriau tengok aksi - aksi mat rempit dalam cerita ni, sampaikan Encik Munier pon ushar Luth semacam je. Bukan apa, Luth takut sikit tengok aksi kemalangan, so sebab tu la seriau. Hahaha.

Asyik cerita yang best je kan, dan yang tak best pada movie neh adalah ending yang betol - betol tergantung. Apakah terjadi pada Mus? Amy? dan juga si cik manis adik Azman tu? Ha, mungkin lah kan ada sambungan lagi movie neh. Kalau ada sambungannya, pastikan mereka membuat filem yang bergenre U (umum) tak macam movie neh (18PL)

Luth boleh bagi 4/5 untuk filem neh. Good Job!

7 comments:

  1. betulke ? puas ati ke tgk filem melayu??

    aku sekali dua je kot tgk filem melayu kat wayang heheh takut bazir...

    ReplyDelete
  2. ok ker cite tu? kalo ok mau jugak pegi tengok..hihi

    lama tak ziarah blog luth nie dah tukar rupa yer

    ReplyDelete
  3. lampu neon... sapa nk sokong
    filem m'sia kalu bkn kita sndiri.. he he he..

    Ada dpt review ttg filem nie dr org lain kata xbest...

    ReplyDelete
  4. suka dengar lagu filem ni, ala...yg selalu main kt tv tu...

    ReplyDelete
  5. dengar kata bohsia2 kat negara kita nih suka ngan PAK HITAM...bukan jalan hitam...

    ReplyDelete
  6. Filem berkenaan berstrategikan pengajaran dan pembelajaran. Ini bermakna, kita dapat melihat sejauhmana filem itu boleh menentukan keberkesanannya. Harap-harap begitulah.

    ReplyDelete
  7. JIVEBUMZ >> ala.. biase je kak

    h3ro >> betol3..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram