Wednesday, June 17, 2009

Dimanakah tempat kamu melepak?

Cuti - cuti macamni, aku dah jadi buntu nak buat apa kat rumah. Entahla, sebenarnya ada banyak kerja. Buat itu lah buat inilah. Mak dok rajin pot pet pot pet, "Hang dok cuti kat rumah, banyak je benda yang mak suruh hang buat. Cuci tingkap, kipas berhabuk, tonyoh dinding bilik air dan macam - macam lagi" itulah yang aku dok dengar tiap- tiap hari.

Sebenarnya report final aku tak siap lagi nak buat. Baru 1% dalam proses pembinaan. Cuti - cuti macamni, aku rasa macam nak pegi duduk melepak je. Nak cari ketenangan. Yelakan. Dah lama sangat terkurung dalam kilang kain apek tu, nak jugak merehatkan minda yang terkurung ni terkurungla sangat

Bagi korang, tempat mana yang korang selalu lepak? Bagi aku, aku suka tempat yang menenangkan dan boleh cuci - cuci mata.

Tak suka kompleks beli - belah

Kat Penang ni, dah belambak sangat pusat beli belah. Kalau kat Seberang ni, dah nak dekat enam tujuh buah pusat beli belah. Lagi banyak, lagi senang kita nak beli barang. Tapi, kalau korang nak ajak aku melepak dalam tu, sory to say, aku tak suka.

Bagi aku:
  • Nak pegi pusat beli belah hanyalah untuk beli barang sahaja. Kalau dah beli barang - barang tu, balik terus. Tak payah nak merayau - rayau.
  • Nak pegi tengok wayang atau main boling, snuker ke. Itu je. Dah habis main/tengok wayang terus balik. Tak payah nak berpelseran kat sana.
Entahlah, sejak masuk tahun 2009 ni, aku dah macam tak friendly dengan pusat beli - belah. Kenapa?
  • Dalam kompleks tu, banyak gila orang. Macam semut. Sini ada, sana ada. Semak mata aku.
  • Bila aku dok lama-lama dalam tu, kepala aku mula la pening dan selalu nak cari pintu keluaq. Tak tahan.
  • Kalau pegi dengan mak, aku rela duduk diluar kompleks ataupun aku rela tak ikut.
Lebih suka pantai

Aku lebih suka lepak kat tempat yang banyak orang, tapi menenangkan. Nasibla Seberang Perai ni memang ada pantai. Mujur ada tempat nak melepak. Pantai merupakan tempat no.1 kalau aku nak pegi melepak. Tak kiralah dengan sapa - sapa pun, siang ke, malam ke. Pantai mesti jadi pilihan no. 1.

Kalau dah boring nak lepak di belah seberang, bolehla duduk santai di sebelah pulau sana. Gurney ke, Padang Kota ke, ataupun dekat pantai Queensbay. Kat sana, siang ke malam ke macam sama je. Ramai je orang dok melepak sana.

Apa - apapun, aktiviti melepak ni baik untuk kesihatan untuk orang yang melepak cara baik dan memudaratkan kepada orang yang melepak cara yang tak baik. Lepak cara yang baik, bersama kawan - kawan sejantina dan keluarga. Kalau yang tak baiknya tu, paham - paham sajalah. Silap - silap, nanti ada je orang tegur kat belakang ataupun ajak pergi ke pejabat diorang.

14 comments:

  1. suka lepak dalam bilik
    sambil layan drama korea...
    hhahhahah...

    pantai?

    nak pi pantai...
    kena jalan pegang tangan
    baru romantik jalan2 main ombak...
    ahhah

    ReplyDelete
  2. haha... aku pun lebih kurang macam kau je... tak suka sangat melepak kat shopping complex... bila nak beli keperluan je aku pergi shopping.. kalau takk jangan harap la..

    ReplyDelete
  3. waaahh..
    best2..lepak di pantai..

    tapi lagi suka duduk rumah.
    semua ada serba serbinya.
    kalau ada yang xde, mknan je.

    ngeh3..

    ReplyDelete
  4. kekdg lepak di bilik paling best..xnk ade ganggu coz nk berehat

    out of topic--> malas nk berblog kat umah..coz klu kat rumah xde bnde yg nk dishare.. tgu ada internet la ek

    mmg ada +ve -ve pun... pe2 pun die buat jgn org bawah die pulak xde wat pe2 huhu

    ReplyDelete
  5. lepak kat tempat air terjun pon besh gak... ngeee

    ReplyDelete
  6. aku suke lpk pantai sbb tu je yg bez kt klate.haha

    ReplyDelete
  7. Baru je melepek di Mph
    aman dan damai
    lepas ni egat nk cari library
    (eceh yaya ni rajin gile ah)
    haha

    ReplyDelete
  8. pantai??


    heh, tioman best!

    p la tioman

    pahanggg nuu

    ReplyDelete
  9. ang nk tmpt lepak? haiya.. no comment la. sbb masing2 de cara masing2. aku pilih tmpt2 cm gig, event.. xpn p follow kwn2 shoot. mau ikot? lai2.. hehe

    ReplyDelete
  10. suker gak lepak kt pantai klu berkesempatan.. tenang jer rasa..

    ReplyDelete
  11. lepak kat pantai dengan pakwe, sambil berpelukan..memang best ..

    tapi itu impian nye. tak pernah berlaku pon..

    alangkah best nye kalau dapat hehehe...

    ReplyDelete
  12. Makin usia meningkat..makin banyak perubahan akan berlaku dlm diri kita secara sedar ataupun tidak.

    ReplyDelete
  13. ak suka jln2 ke serata tempat bila ad duit ... shopping complex k'gemaran ialh low yatt ... hohoho

    bila x der duit , dok umah bc buku & blogging ... hihi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram