Monday, June 15, 2009

Tutorial Photoshop : Membina Text Seperti Ais

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog buruk ini. Hari ini Luth rajin pulak nak buat tutorial seperti disebelah ni.

Ok, Tutorial ini memang agak sukar sedikit dan memerlukan anda mencuba dan mencuba disamping meneroka teknik yang baru.

Kita lihat langkah - langkahnya yer:

Langkah Pertama:
Langkah kedua:
Langkah ketiga:
 Dan hasilnya adalah seperti dibawah ni ha. Anda semua perlu try and error untuk tahu teknik yang terbaik dan gaya yang cun untuk image yang anda bina. Jumpa lagi di tutorial seterusnya.

10 comments:

  1. tutorial ni smua best dibaca

    tp bila cuba buat, sangat la tak menjadi...

    waa!

    (padahal bru sekali cuba) hehe

    ReplyDelete
  2. semangat juang dah berkurang musim2 cuti ni...

    keghairahan nak melayan photoshop pn kurang..

    hehe, xpala. tumpang seronok baca tutorial luth ni ja.

    ReplyDelete
  3. bile nak belanja aku eskrem? takde kaitan

    ReplyDelete
  4. cool..
    lawa text dia..
    thanks...
    nak try nanti..

    ReplyDelete
  5. adeh..nape aku dilahirkan utk tidak mnjadi rajin membuat sume2 nih..huhu..yg taw ngadap laptop men game..isk2..nangis mak tgk ank dia cmnih..

    ~~xpe2..nnti akn ku buat bkn takat ais, gunung, sungai, meteor sume tulisan ada..wahaha

    ReplyDelete