Seminggu di Bad Groenenbach

[caption id="attachment_4740" align="aligncenter" width="640"] Pintu masuk Landhotel[/caption]

Salam..

Alhamdulillah aku selamat sampai di Bad Groenenbach, Bavaria Germany untuk business trip selama seminggu. Ini merupakan kali kedua aku pijakkan kaki di bumi Jerman.

Kali ni aku dapat kereta BMW 5 series. Kali pertama aku naik dan pandu BMW. Baru tahu bertapa sedapnya bawak kereta continental ni.

So, sekarang ni suhu dekat luar dah cecah 4darjah selsius dan tak boleh tidur sebab Jetleg. Biasalah, kali ni naik dari KUL pun dah jam 3 pagi, sementara tu transit di Dubai untuk beberapa jam dan sampai di Munich Airport pun dah nak petang. Jetleg tu biasalah kan?

Oleh kerana kami semua sampai sini dah gelap lebih kurang jam 5:45 petang, semuanya gelap tak nampak apa apa kecuali lampu je. Hehe, tapi masa kami sampai je terus check-in hotel apartment kami.

Penyambut tetamu dia, Fatimah Ikli sangat baik dan ramah. Jumaat lepas aku ada call dia tanya bagaimana keadaan di Bad Groenenbach. So dia cakap sejuk dan akuminta dia sediakan makanan untuk sarapan pagi sebab akutak makan makanan hotel. Non halal maaaa.

[caption id="attachment_4741" align="aligncenter" width="823"] welcome fruit[/caption]

So aku duduk dua orang dengan colleague, Zulhisham. Duduk dengan roomate lelaki memang senang. Tak la jadi macam trip lepas, aku pergi dengan colleague perempuan. Sorang sorang duduk dalam bilik. Sunyi!

Dan dia sediakan barang masak seperti susu, spegeti, pasta, dan lain lain lagi. So memang senang!

Ok cukup buat masa ni byeeee

Posted from WordPress for Android

Powered by Samsung Galaxy W

Luthfi Suib

Abah Rizqi. 30 Tahun. Seorang yang minat menulis dan mengembara. Dah banyak sangat tulis blog, berpindah randah dari Wordpress ke Tumblr dan kembali ke Blogger. Saya suka menulis tentang kehidupan, berkongsi pengalaman dan lain-lain lagi.

1 comment:

  1. […] ni, aku tinggal di pekan koboi yang bernama Bad Gronenbach. Sebuah pekan yang sangat kecil berdekatan dengan tempat kerja lebih kurang 5 minit menaiki kereta. […]

    ReplyDelete