Monday, December 03, 2012

Seminggu di Bad Groenenbach

[caption id="attachment_4740" align="aligncenter" width="640"] Pintu masuk Landhotel[/caption]

Salam..

Alhamdulillah aku selamat sampai di Bad Groenenbach, Bavaria Germany untuk business trip selama seminggu. Ini merupakan kali kedua aku pijakkan kaki di bumi Jerman.

Kali ni aku dapat kereta BMW 5 series. Kali pertama aku naik dan pandu BMW. Baru tahu bertapa sedapnya bawak kereta continental ni.

So, sekarang ni suhu dekat luar dah cecah 4darjah selsius dan tak boleh tidur sebab Jetleg. Biasalah, kali ni naik dari KUL pun dah jam 3 pagi, sementara tu transit di Dubai untuk beberapa jam dan sampai di Munich Airport pun dah nak petang. Jetleg tu biasalah kan?

Oleh kerana kami semua sampai sini dah gelap lebih kurang jam 5:45 petang, semuanya gelap tak nampak apa apa kecuali lampu je. Hehe, tapi masa kami sampai je terus check-in hotel apartment kami.

Penyambut tetamu dia, Fatimah Ikli sangat baik dan ramah. Jumaat lepas aku ada call dia tanya bagaimana keadaan di Bad Groenenbach. So dia cakap sejuk dan akuminta dia sediakan makanan untuk sarapan pagi sebab akutak makan makanan hotel. Non halal maaaa.

[caption id="attachment_4741" align="aligncenter" width="823"] welcome fruit[/caption]

So aku duduk dua orang dengan colleague, Zulhisham. Duduk dengan roomate lelaki memang senang. Tak la jadi macam trip lepas, aku pergi dengan colleague perempuan. Sorang sorang duduk dalam bilik. Sunyi!

Dan dia sediakan barang masak seperti susu, spegeti, pasta, dan lain lain lagi. So memang senang!

Ok cukup buat masa ni byeeee

Posted from WordPress for Android

Powered by Samsung Galaxy W

1 comment:

  1. […] ni, aku tinggal di pekan koboi yang bernama Bad Gronenbach. Sebuah pekan yang sangat kecil berdekatan dengan tempat kerja lebih kurang 5 minit menaiki kereta. […]

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram