Lagat rakyat Malaysia

Salam,

Dua tiga hari lepas, kerajaan pimpinan Najib Razak mengumumkan pengagihan wang bantuan rakyat 1 Malaysia (BR1M) kepada rakyat Malaysia. Rata - rata rakyat yang mana meminta bantuan tersebut telah mendapat wang bantuan yang bernilai RM300 bagi bujang dan RM650 bagi keluarga. Special case aku tak nak tulis.

Pada rakyat yang bersyukur tu, dia ucapkan terima kasih kepada kerajaan kerana bagi wang percuma duit tergolek sapa yang tak mahu tapi ada juga yang terima duit berkenaan dengan penuh kata kesat dan makian.

Politik kepartian letak ditepi, buat macam tak ada. Kata duit tu duit rakyat. Ambil je lah.. Tak usah banyak bunyi. Tak payah ucap terima kasih pun kat kerajaan.

Nota : Bukannya semua rakyat Malaysia bayar cukai. Setakat bayar cukai masa makan KFC, MCD dan dikenakan cukai bila beli tiket wayang tu boleh duduk diam diam

Luthfi Suib

Abah Rizqi. 30 Tahun. Seorang yang minat menulis dan mengembara. Dah banyak sangat tulis blog, berpindah randah dari Wordpress ke Tumblr dan kembali ke Blogger. Saya suka menulis tentang kehidupan, berkongsi pengalaman dan lain-lain lagi.

No comments:

Post a Comment