Friday, September 13, 2019

3 hari 2 malam di Alunan Resort, Pulau Perhentian


Alhamdulillah, aku dan family baru je balik dari Pulau Perhentian last week.

To be exact, tiga hari dua malam di Alunan Resort, Pulau Perhentian. Sebenarnya aku tak tahu pun tentang kewujudan resort ni, Mekna lah yang tengok resort ni dalam IG beberapa orang artis. Katanya, tempat ni sempoi. Aku pun tak nak cakap banyak, kalau nak jom je la kita pergi.

Booking 

Lepas dia buat booking, baru aku tanya berapa total bayaran untuk tiga hari dua malam tu. Lepastu dia cakap, seribu lebih. What? Tapi aku cakap takpala, jom je sebab lama dah tak bercuti.





Naik di Jeti Kuala Besut 

Aku tidur semalam di Kuala Terengganu. Lama tak tidur di hotel. Kami bergerak dari Kuala Terengganu ke Kuala Besut jam 9 pagi. Kemudian, cari parking nak letak kereta hanya di pekan Kuala Besut tu. RM30 untuk 3 hari 2 malam. Lepas tu kami ke office Alunan Resort hanya berjalan kaki dari parking. Parking tu pulak aku confident sebab dekat dalam pagar rumah pakcik.

Lepas settle semua dekat office Alunan, kami jalan kaki ke Jeti Kuala Besut. Aku heret dua luggage. Mekna la nak sangat bawak banyak beg. Nasib baik tak berat. Haha

Perjalanan dari Jeti Kuala Besut ke Pulau Perhentian




0 comments:

Post a Comment