Thursday, May 13, 2021

Salam Aidilfitri 1442 H / 2021 M


Bye - bye Ramadhan 1442H!
Hello Syawal!

Sekejap je pun sebulan berpuasa. Rasa tak puas puasa tut tut dah 30 hari. Cepat kan? Akhir zaman macamni la. So, hari ni 1 Syawal 1442 jatuh pada Khamis, 13 Mei 2021. Ini merupakan hari Raya Puasa yang ketiga aku & keluarga sambut di Pulau Pinang. 

Tahun 2019 memang turn aku beraya kat sini. Haha. Next, pada tahun 2020 sepatutnya turn kampung Mekna. Tapi, Allah maha mengetahui & sebaik-baik perancang, dunia dilanda Covid-19 dan kerajaan buat PKP. 

Tapi PKP pada tahun 2020 berbeza dengan tahun ni. Raya tahun ni pun kena PKP tapi aku tak dibenarkan untuk rentas daerah! So maknanya tahun ni kami bertiga beraya di rumah sendiri sahaja!

Aku tak kesah pun. Raya ni come and go je. Cuma first day raya ni agak bosan sebab dok kat rumah je kan. Tambahan pula petang tadi hujan lebat sampai ke malam! 

Kami tak ambik gambar dalam rumah, sebaliknya kami ambik gambar dekat luar. Something new kan?

0 Comentarios:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram