Si Penggoreng Ayam 1

(nyanyikan lagu dibawah seperti lagu raya M.Nasir)

Satu hari di KFC...
Dua hari kerja KFC..
Tiga hari kerja KFC..
Empat hari kerja KFC..
Lima hari kerja KFC..
Enam hari kerja KFC..


21/9/2008 3:45pm


Sir    : Luthfi, kamu cuti poli bila?
Luth : Kalau tak silap, saya cuti 29 hb kot.. apasai?
Sir    : Nak tak kerja masa hari raya? haritu kata nak?
Luth : Eh, bila masa pulak saya kata nak kerja masa cuti? Aritu sir tanya saya ada member nak kerja time cuti je, mana ada saya kata nak kerja masa raya..
Sir    : Erm.. dua tiga hari sebelum raya nak kerja tak? Kan masa tu poli dah cuti? Kerja lah..
Luth : Adui, sir. Saya dah deal dengan mak dengan kak saya, nak beli barang untuk prepare raya. 
Sir    : Raya kedua,ketiga kerja ok tak? raya sehari ja, cukuplah..
Luth : Mana boleh sir, kak saya ada open house petang hari raya ketiga. Hari sabtu ahad (raya ke empat-lima) orait..
Luth :'ok.. ok.. takpa..

Serabut pala otak.. Ada ke patut nak suruh Luth keja masa hari raya? Eh, i start keluar dari perut mak i, dah 18 tahun i celebrate raya u tau tak. Mana boleh diz year i tak raya. Ganjil la macam tuh. hahaha.. Luth keja part time dah 6 hari masuk minggu lepas dah 3 minggu Luth keja kat KFC Jusco Perda. Adoii.. Mula-mula memang letih, tapi bila dah ada member, layaannn...

KORANG
"oi Luth, duit PTPTN dah abis ke?"
"Mak bapak tak de duit ke nak bagi kat hang, buat teruk betul la keja part time"
  
LUTH JAWAP
Ala, saja ja Luth nak keja.. Nak merasa makan ayam KFC free, nak makan buger free etc.. Matlamat asalnya, Luth nak buat duit raya ja.. Dats y Luth keja, nak buat duit belanja shoping raya nanti.. Tapi, gaji 25hb/9.. Sempat ke nak shopping? Sempat lagi kan??
Duit PTPTN? Ada la sikit lagi, dah tinggal nyawa-nyawa ikan. Malu la..

 

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

10 comments:

  1. Kak Tirana suka sikap Luth ni.. Belajar berdikari..tak susahkan family..Kalau semua student macam Luth ni..hmmm..senang hati mak ayah kan?

    ReplyDelete
  2. Apasalahnya kerja.. cari duit tambahan. Tak payah nak susahkan family.. Belajar berdikari dari awal... good for you.

    ReplyDelete
  3. ala mcm xsanggup kan nk keja ari raya..kan ade je yg menangis kat konter. :))

    ReplyDelete
  4. "Hello dear darling.
    I've new post in my blog - "U Make Me Blush!"-
    Feel Free To Drop Your Comment There Ya? Have Good Day!"

    ReplyDelete
  5. peduli ckp org disekeliling yer.. esok2 beraya dgn jeans mustang baru ha br mereka putih mata kn....

    gud luck...

    ReplyDelete
  6. huhuuu...same ar kite...me pon penah keje fastfood..ngeh ngehh...:P

    niway, sila amek kad raye nnt yup..hehe (^^,).

    ReplyDelete
  7. dh xde pkje la 2.. br nk cri fie...hehe

    ReplyDelete