Lagi - Lagi Tagged : Soalan pecah kepala!

Lagi - Lagi Tagged kembali.. Tag kali nih datangya dari Saudari cantik manis, Cik Violet a.k.a Fafau.
Urm.. banyak tol soalan nih.. Nampaknye soalan nih banyak tanya soalan "privacy" Luth.. Adoi.. Nih Cik Fafau, Luth jawap soalannye eh..


 [01] Real name: 
 Mohammad Luthfi bin Suib

[02] Nickname: 
Pi ~ kat umah
Fie ~ Member - member rapat
Luth ~ Bloggers

[03] Status: 
Single and not avaiable

[04] Zodiac Sign: 
Capricorn 

[05] Gender:
 Lelaki ~ Men ~ Bro

[06] Age: 
19 tahun 10 bulan 

[07] High School: 
SMT Seberang Perai Pulau Pinang (05-06)
SMK Guar Perahu (04 - 02)
SMK King Edward VII Taiping (02)


[08] Collage
Politeknik Seberang Perai (PSP)

[09] Height: 
178cm/1.78m
[10] Weight: 
I donno (BMI x cukup)

[11] Do you like yourself: 
of coz r..

[12] Piercings: 
lantang?? Tah pelik punya soalan..


[13] Right or left: 
dah kate xde, xde la..

[14] Are you a freak : 
 nop.. Normal..

[15] Hair: 
itam bersinar..

[16] Skin:
sawo matang (kulit penduduk Tanah Melayu)

[17] Allergic: 
 Seafood [ketam, kerang, udang, dll]

[18] What are you doing now: 
jawap soalan pelik nih ha..

[19] What will you doing 1 hour later: 
pegi jusco perda.. jalan-jalan..

[20] What will you doing 10 years later: 
Kawen da ko.. da ada kerja tetap  
 
THE FAMILY
[21] Live with mother/father/parents/family: 
Family loo..

[22] Siblings(included you): 
6 orang [ 3 hero 3 heroin]

[23] Eldest:
Abang

[24] Youngest: 
Adik laki 

[25] Love/hate your family:
Mestila sayang.. asal nak benci lak.. adoi..

THE LOVE
[26] You found your another half: 
yew..

[27] If yes, who is he/she: 
my Miss Sephia

[28]Who you want he/she to be: 
wife [kalau ada jodoh r..]

[29] Time(s) you in relationship: 
baru lagik.. bout a year..

[30] Ever woo boy/girl: 
ada.. hehehe.. 
 
[31] Anyone woo you before: 
rahsia r.. mana leh gitaw..

[32] Did anything wrong to your other half: 
 ish3.. bagi soklan lain r.. 

[33] What was/were the wrong you had done: 
 ish3.. bagi soklan lain r.. 
[34] Ever argue with your other half: 
ish3.. bagi soklan lain r.. 
[35] You with your other half since: 
ntahla..  

[36] Are you straight/lesbo: 
mestilaa straight.. ee.. kena laknat nanti..

[37] Reasons you love your other half: 
sayang.. cinta.. tu je la..

[38] You and your other half in which stage:
ish3.. bagi soklan lain r.. 

[39] You woo he/she or he/she woo you: 
of coz me..

[40] Ever think of marry he/she:
adala jugak.. yang pasti bukan dalam pembentangan Bajet 2009

THE FRIENDS
[41] Your first best friend: 
First? Dulu kat sekolah rendah rapat dengan Zulkifli Adjis

[42] Your first enemy: 
urm.. tak ingat dah.. tah mati ke tah budak tuh..

[43] The friends you love the most: 
urm.. sapa dia eh.. takdak kot.. suma besa-besa ja..

[44] The enemy you hate the most(1only): 

[45] Your most beautiful girl friend: 
My Miss Sephia (gel pren gua.. haha)


[46] Your most handsome boy friend: 
Hensem a.k.a Syamsul


[47] The kind of girl you hate the most: 
buat best, suka kaver cun padahal tak cun pon, minah pokpek, kedekut, tak sporting, sombong bila aku ajak kuaq.. haha..


[48] The kind of boy you hate the most: 
buat pala, juah (cakap besaq), suka menunjuk, ingat dia ja yang best.. n more.. 

[49] You fall in love with your close friend before:
dulu-dulu ada r.. cerita lama..

[50] Your best friend is your ex-lover: 
Nop.. tidak sama sekali..


[51] If your friend backstabbing you: 
ada la jugak.. sial betol..

[52] If your friend betray you: 
ada.. bila kita buat baik ngn depa, depa kianat kita balik.. ala.. manusia kan..

[53] If your friend woo your lover: 
try tengok.. nak kena flying kick meh r..

[54] If your friends fall in love with you: 
sory,, not avaiable.. carik jantan len r..

[55] If you fall in love with your best friend:
mintak2 la tak gini.. kawan g best kan?

THE STUDIES
[56] Are you a good student:
sometimes.. depands la jugak.. kalau masa tuh rajin je, baik la.. 
bila arituh rasa baloq (malas) jadi setan r.. hehehhe..

[57] You always done your homeworks/assignments: 
Musti..Kalau tak sempat siap, pinjam asgmnt member.. copy kan senang.. hahaha

[58] The teacher/tutor you love the most: 
Cik Kapal @ Ajmir..
mengajar tak paham langsong.. Tensen je dalam kelas dia.. Paham2 jela..

[59] Always late to school/college:
 Late? sometimes.. Kalau dah lewat sangat, better xpyah p kelas.. right?

[60] Your class: 
Mechanical Engineering in Manifacturing

[61] You love your seniors:
Tak dop..

[62] Senior who you love the most:
Tak dop..

[63] Your classmates good/bad: 
suma ok.. tapi sorang ja yang tak ok..

[64] Excellent result classmate: 
Hadi [Skema jawapan]


[65] Laziest classmate: 
Tah... tak baik kata kat orang.. 
Mok kot..

THE PEOPLE
[66] Smart people:
Smart people bila depa dressing smart.. urm.. bila seseorang tuh bijak handle sesebuah perkara dan dapat mengatasinya dengan cool..
 
[67] Stupid people: 
Bila otak depa letak di kepala lutut.. Hampeh..

[68] Good looking people: 
camna eh nak jawap.. seseorang tuh yang berwatak menarik je la.. tak tau nak describe r..

[69] Ugly people: 
Takde manusia yang ugly.. semua ok..

[70] Funny people: 
Mr Bean.. haha

[71] Cute people: 
Cute?.. ramai sangat la.. Cik Fafau cute gak.. :P

[72] Bad people: 
bila sesorang tuh kuar dalam paper or dekat tv.. bad la tuh.. wat jenayah kew.. korap ke.. salahguna kuasa ke.. gila kuasa ke.. tak sabaq nak jadi PM ke.. 

[73] Honest people: 
Bila sesorang tuh dia buat sesuatu perkara yang dia dah janji.. Kalau pada satu masa tuh dia naikkan harga minyak, pastu dia dah janji akan turunkan harga minyak , bila dia dah turunkan harga minyak, dia tuh orang yang honest r.. 
ayat berterabor.. pening..

[74] Acting people: 
bila orang tuh dia cakap tak serupa bikin.. Cakap lain, bikin lain.. Cakap bukan main gah, tapi habok pon tarak.. Itu macam Sevaji the Boss da..

[75] You are what kind of people:
Banyak berbakti kepada kita, banyak buat baik dan berjasa.
Orang nih betol2 baik dan dihormati.. banyak g spec yang nak tulis.. tak larat dah nih..

THE PREFER
[76] Lip or eyes: 
Nak dua dua r.. Mula-mula eyes, pastu baru lips.. 
tamak tol

[77] Hugs or kisses: 
dua-dua nak.. Tapi preffer kiss lagi.. 
gatai

[78] Shorter or taller:
Taller.. rasa best je

[79] Hesitant or spontaneous:
Spontaneous.. Rilex je orang gini.. Cooll..
[80] Nice stomach or nice arms:
Arm.. Macam kuat je.. 

[81] Listener or talker: 
Talker.. Listener xbest..

[82] Romantic or rich: 
Biaq romantik walaupun kita tak kaya.. Kekayaan tak akan kekal lama..

[83] Good husband or Good Father:
Good Father

THE FUTURE
[84] Age to get marry:
10 taon lagik.. dalam 29 ok kot.. 30 ke.. bujang dulu puas - puas.. 
 
[85] Numbers of kid(s):
oleh krana harga barang sekarang nih makin lama makin naik, 4 orang ckop r.. 2laki 2pompuan..
brangan...

[86] Career: 
Nak jadik Engineer terhormat.. Insyaallah

[87] Salary:
6k keatas..

[88] Retirement age:
55 dah r.. standat..

[89] Properties value: 
tah.. no komen..

[90] Wishes:
Semoga Allah meredhai setiap apa yang aku lakukan dan merahmati aku sekeluarga..
Mintak-mintak aku berjaya dalam pelajaran ...
Nak bahagiakan parents dengan hasil usha aku sendirik..

THE VICTIMS

[91] Marzuki Jalil - Dilarang Melarang

[92] Neo - Si Makcik Potpek

[93] Dady Cool - Cikgu skolah yang riang

[94] Nur Najihah -Gadis yang suka reformasi

[95] Zara - the black emo

[96] Ixora - Makcik yang suka akan kecantikan

[97] Arip yakub - dok bersyair jer...

[98] Cik Pijah - dok opis diam-diam noooh..

[99] Zahirah - Makcik cintan cinton

[100] Honey - nah amek tag nih.. jawap

[101] Farina - dah abes raya kan.. jawap tag ambo k..

[102] Ihsan - Ko borink kan?

[103] Ezo - Jejaka hensem dari UKM

[104] brader CM - lapaq cendoi lagi kaa?

[105] Anap Ilmi - dengar kata hang rilex kn?

[106] Kacipo - jom tenangkan fikiran bersama tag

[107] Hana - dah lama tak blogging? meh jawap

[108] Idz - brader macho.. cool je..

[109] Fadli Khan - Raya dah abes dah..

[110] Ikhwan Fikri - Jawap weyy...

[111] dan sesapa yang nak jawap tag nih, dipersilakan!

                  

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

5 comments:

  1. luth:

    salam.. yehaaaaaaa... sungguh teruja ochie nak balas tag ni.. smpai berdarah hidung ni :D:D hahahah.. kenapa tak tambah lagi luth? buat satu page ker dua page ka? kekkeke
    huhuhu... apapun maaksey... rajim ko erk mengenakan.. wa kena beb :P

    ReplyDelete
  2. heh! koi kalau kena tag ni yg lemah lutut ni..

    ReplyDelete
  3. fuh... berasap kepala nak jawab... sib baek id aku x naik kali nih... selamat!!! x hingin pun nak jawab!!!

    ReplyDelete
  4. wakakakaka...padan muka luth...gelakkan haku lagi haaaa...amik ko....wakakakaka...bagus jawab dgn baik pown soklan final exam nihh...soo full mark 4 u..hakkkkk...extra mark sbb kta fau cute,so jadi dia 150%,okek?????

    ReplyDelete
  5. [103] Ezo - Jejaka hensem dari UKM

    jejaka hensem?
    kelakar je..
    hahaha...

    aku dah pernah wat tag panjang berjela gaban satria baja hitam ni...

    jadi, kali ni kira terlepas la kan?
    heh3

    ReplyDelete