Wednesday, March 25, 2009

Apa Pencapaian Kamu?

Pejam celik, pejam celik dah nak dekat tiga bulan Luth mempraktikalkan diri di kilang kain ni ha.12 hari bulan April ni, genap la tiga bulan. Cepat kan masa berlalu?

Ada seorang pekerja dikilang ni, senior staff selalu berpesan kepada Luth. "U orang kalau tak mau belajaq, u orang sendiri rugi. Wa tarak rugi" pesan dia. Kemudian, Luth kata pulak pada dia "Kita tak kesah, kita mari sini memang nak belajar. Sapa ajar, kami ikut" 

Dia kadang - kadang marah juga pada staff baru yang lain, sebab banyak tak menghormati boss. Ini menyebabkan mutu kerja seseorang tu amat teruk, dan lepas tu dibuang kerja. bagi Luth, ini tak mungkin akan berlaku pada diri ni. Kita sebagai manusia yang nak belajar, kenalah hormat menghormati pada orang yang lebih tua dan yang lebih berpengalaman.

Semalam pertama kali Luth balik lewat dari tempat praktikal. Habis basah satu badan. Peluh punya pasal. Pertama kali basah teruk - teruk macam tu.

** Dah lama tak update. Agak sibuk ketika ini. Jom dengarkan DesaFM bersama Luth pada jam 8 - 10 malam setiap malam. 

11 comments:

  1. wah2....semangat tu sampai bsh 1 bdn..ehehe...

    ReplyDelete
  2. Ambil peluang belajar di mana2. Lagipun hidup ini juga satu proses pembelajaran.

    Belajar utk jadi lebih baik dan TERBAIK. :)

    ReplyDelete
  3. Pencapaian kita adalah apa yang kita lakukan!

    ReplyDelete
  4. wah..bagus..masa ni ler nak belajar dari diorg kan.. tu yg blh dijadikan pengalaman...utk masa berkerja nanti.. anyway jgn lupa ambil award top 50 followers kat blog akak ya

    ReplyDelete
  5. Setitis peluh itu berharga...
    Setiap hari kita belajar sesuatu yg baru....

    ReplyDelete
  6. baguslah kalau ada keinginan... ada org mentang2 belajar tinggi tp berlagak dengan org berpengalaman :)

    ReplyDelete
  7. Salam luth.

    Bagus tu luth. Kerja ni begitulah. Kita kena proaktif.. Yang penting ikhlas dengan diri. Bila kita ikhlas .. kepuasan kerja itu akan datang bersama kita. Ia akan jadikan kita sentiasa bertenaga (walapun peluh keluar membasahi..)

    Abg harap luth kuat.. terus belajar..belajar..

    ReplyDelete
  8. ko bzb jugak dgn jadi dj ek??
    sambil praktikal jadi dj...
    huhu..baling 2 burung dengan 1 batu..huhu

    ReplyDelete
  9. Untuk dihormati tidak hanya faktor "TUA" tapi juga kemampuan untuk menghormati orang lain,
    \SO, klo mo dihormati, maka hormatilah orang lain...!

    ReplyDelete
  10. hahha.. ape2 jer lah.. janji kau rajin..

    chaiyok2 tulang!! hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram