6 + 6 Photoshop Tool & Photoshop Resources

Ok, dah lama tak update pasal photoshop kat sini eh. Kali ni, Luth nak share dengan korang semua, 20 laman web yang mana memberi Photoshop Tool seperti brush, pattern, shape, dan lain - lain secara percuma.

Website ini merupakan website yang sering Luth ziarahi untuk mencuri segala - galanya ilmu tentang photoshop. Ada la sikit link yang boleh Luth share dengan korang semua. Cuba la tinjau - tinjau yer..

Aksesori Photoshop ~ Brush/Gradient/Plugin/ Dll

PS Brushes.Net  - Menyediakan pelbagai koleksi Brush untuk Photoshop yang menarik. Nak brush apa, semua ada kat sini.

FilterForge  - Himpunan filter yang cun. Filter yang ada dilaman web tersebut dibuat sendiri oleh pengguna Photoshop.

The Imaging Factory - Koleksi pelbagai plugin untuk Photoshop. Hanya untuk penggunaan peribadi sahaja, bukan untuk komersil


GrafNet  - Beribu - ribu filter dan juga efek untuk pengguna Photoshop


Brushfed - Macam - macam jenis brush ada. Rabun mata nak download.


AV Bros  - Terdapat plugin untuk Photoshop yang canggih.


Sumber - sumber tentang Photoshop


Adobe - Merupakan website rasmi untuk Adobe dan anda boleh merujuk pelbagai info tentang Adobe Photoshop dan lain - lain lagi.


Photoshop Cafe - Ruangan Forum untuk pengguna Photoshop dan juga tempat bertanyakan masalah serta tips untuk photoshop.


Photoshop Help - Kalau anda nak tanya apa - apa, tanyalah disini. Di pengerusikan oleh Jim Barthman, masalah anda pasti akan selesai!


Photoshop Forum - Tempat untuk anda berkongsi apa sahaja berkaitan dengan Photoshop
Adobe Digital Kid Club - Website yang dibina untuk menolong cikgu, pelajar dan juga ibu bapa tentang Photoshop.


Photoshop 911 - Ada masalah? Hantarlah masalah anda disini. 


Simple Photoshop - Hanya yang simple belaka.


Ini sahaja yang dapat Luth share pada kali ini. Jumpa lagi dalam sesi photoshop akan datang.

Luth Textile

Many friend call me "Luth Textile" because of my experience working at Textile Department, Kamdar Bkt Mertajam Visit My Blog : http://luthtextile.com

7 comments:

  1. byknya bursh website. amoi pakai satu website je.haha.

    ReplyDelete
  2. Nanti bebila senang tolong ajarkan mak cik tentang photoshop ilustrator ya... nak belajar buat lukisan lar pulak.

    ReplyDelete
  3. Thanks Luth..
    cool info...
    hehe..best nih...

    ReplyDelete
  4. aku tingin nak edit pic gune photoshop tp komp aku berat gile ngan software engineering..
    huhu..bile la nk dpt blajar gune natang tu..

    ReplyDelete