Saturday, May 23, 2009

6 + 6 Photoshop Tool & Photoshop Resources

Ok, dah lama tak update pasal photoshop kat sini eh. Kali ni, Luth nak share dengan korang semua, 20 laman web yang mana memberi Photoshop Tool seperti brush, pattern, shape, dan lain - lain secara percuma.

Website ini merupakan website yang sering Luth ziarahi untuk mencuri segala - galanya ilmu tentang photoshop. Ada la sikit link yang boleh Luth share dengan korang semua. Cuba la tinjau - tinjau yer..

Aksesori Photoshop ~ Brush/Gradient/Plugin/ Dll

PS Brushes.Net  - Menyediakan pelbagai koleksi Brush untuk Photoshop yang menarik. Nak brush apa, semua ada kat sini.

FilterForge  - Himpunan filter yang cun. Filter yang ada dilaman web tersebut dibuat sendiri oleh pengguna Photoshop.

The Imaging Factory - Koleksi pelbagai plugin untuk Photoshop. Hanya untuk penggunaan peribadi sahaja, bukan untuk komersil


GrafNet  - Beribu - ribu filter dan juga efek untuk pengguna Photoshop


Brushfed - Macam - macam jenis brush ada. Rabun mata nak download.


AV Bros  - Terdapat plugin untuk Photoshop yang canggih.


Sumber - sumber tentang Photoshop


Adobe - Merupakan website rasmi untuk Adobe dan anda boleh merujuk pelbagai info tentang Adobe Photoshop dan lain - lain lagi.


Photoshop Cafe - Ruangan Forum untuk pengguna Photoshop dan juga tempat bertanyakan masalah serta tips untuk photoshop.


Photoshop Help - Kalau anda nak tanya apa - apa, tanyalah disini. Di pengerusikan oleh Jim Barthman, masalah anda pasti akan selesai!


Photoshop Forum - Tempat untuk anda berkongsi apa sahaja berkaitan dengan Photoshop
Adobe Digital Kid Club - Website yang dibina untuk menolong cikgu, pelajar dan juga ibu bapa tentang Photoshop.


Photoshop 911 - Ada masalah? Hantarlah masalah anda disini. 


Simple Photoshop - Hanya yang simple belaka.


Ini sahaja yang dapat Luth share pada kali ini. Jumpa lagi dalam sesi photoshop akan datang.

7 comments:

  1. byknya bursh website. amoi pakai satu website je.haha.

    ReplyDelete
  2. Nanti bebila senang tolong ajarkan mak cik tentang photoshop ilustrator ya... nak belajar buat lukisan lar pulak.

    ReplyDelete
  3. Thanks Luth..
    cool info...
    hehe..best nih...

    ReplyDelete
  4. aku tingin nak edit pic gune photoshop tp komp aku berat gile ngan software engineering..
    huhu..bile la nk dpt blajar gune natang tu..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram