Mengundi untuk kali ketiga semperna Pilihanraya Umum ke 14

Alhamdulillah tadi aku sempat menunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang warganegara Malaysia dan menyuburkan lagi demokrasi di bumi Malaysia. Kali ni mengundi di SMK Guar Perahu Indah, aku mengundi di saluran 7 salah satu daripada 3 saluran mengundi untuk orang muda iaitu saluran 6 (1986 kebawah), saluran 7 (1987 keatas) dan saluran 8 (kebanyakkan pengundi muda kali pertama mengundi)

Bilik mengundi terletak di tingkat 1, so aku beratur di barisan yang agak ramai. Semalam kita reunion jugak la. Baru jumpa kawan-kawan sesekolah dan kenalan. Lama jugak tak jumpa, ada yang aku tak jumpa last masa sekolah dulu. 

[caption id="attachment_6508" align="aligncenter" width="442"] Ramai, panas dan berpeluh-peluh tunggu turn untuk mengundi[/caption]

Masa ni kami sembang-sembang sebab lama tak jumpa kan. Update cerita terbaharu tentang kawan-kawan dan hidup. Ramai dah tukar size terutamanya kawan - kawan perempuan. Haha



Kali ni hangat sebab ramai gila orang muda turun mengundi tak macam PRU13 haritu.

Luthfi Suib

Abah Rizqi. 30 Tahun. Seorang yang minat menulis dan mengembara. Dah banyak sangat tulis blog, berpindah randah dari Wordpress ke Tumblr dan kembali ke Blogger. Saya suka menulis tentang kehidupan, berkongsi pengalaman dan lain-lain lagi.

No comments:

Post a Comment