Tuesday, April 18, 2017

Blog Luthfi di Wordpress

Bermula dari Blogspot, ke Wordpress kemudian ke Tumblr dan kini balik ke Wordpress. Terima kasih la dekat Eizil sebab bagi support yang power dan jugak domain provider aku, AsiaHost untuk support yang sangat superb!

Alasan pindah ke Wordpress

Ada ramai orang kata kat aku masa berpindah dari Blogspot ke Tumblr, Tumblr bukannya medium blog yang mesra dengan SEO berbanding dengan blogspot ataupun Wordpress. Pada mulanya aku berpindah ke Tumblr atas sebab kemudahan untuk share pelbagai jenis post contohnya gambar, suara dan lain lagi tapi bila dah fikir masak - masak terus buat keputusan untuk kembali ke Wordpress.

Harapan

Aku harap akan terus berblogging dengan lebih aktif lagi dan terus fully utilize blog wordpress untuk terus berkarya!

Update 2017-04-22 @ 4 petang : Aku dah update kesemua 118 entry

2 comments:

  1. welcome back brother luthfi textile.. hihi

    ReplyDelete
  2. […] pada dunia alam maya, bab blogging, aku mengambil langkah untuk pindah blog aku dari Tumblr ke WordPress dan tahun ni aku dapat 1 je paid entry. Kot mana pun, aku rasa untuk tahun ni aku aktif jugak […]

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Comments

Recent

Bottom Ad [Post Page]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Labels

Full width home advertisement

Keep Traveling

Featured Grid Widget

Travel everywhere!

Author Description

Hey there, We are Blossom Themes! We are trying to provide you the new way to look and use the blogger templates. Our designers are working hard and pushing the boundaries of possibilities to widen the horizon of the regular templates and provide high quality blogger templates to all hardworking bloggers!

Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi

Advertisement

ABOUT ME

I could look back at my life and get a good story out of it. It's a picture of somebody trying to figure things out.

Post Page Advertisement [Top]

Advertisement

Follow Me On Instagram