Blog Luthfi di Wordpress

Bermula dari Blogspot, ke Wordpress kemudian ke Tumblr dan kini balik ke Wordpress. Terima kasih la dekat Eizil sebab bagi support yang power dan jugak domain provider aku, AsiaHost untuk support yang sangat superb!

Alasan pindah ke Wordpress

Ada ramai orang kata kat aku masa berpindah dari Blogspot ke Tumblr, Tumblr bukannya medium blog yang mesra dengan SEO berbanding dengan blogspot ataupun Wordpress. Pada mulanya aku berpindah ke Tumblr atas sebab kemudahan untuk share pelbagai jenis post contohnya gambar, suara dan lain lagi tapi bila dah fikir masak - masak terus buat keputusan untuk kembali ke Wordpress.

Harapan

Aku harap akan terus berblogging dengan lebih aktif lagi dan terus fully utilize blog wordpress untuk terus berkarya!

Update 2017-04-22 @ 4 petang : Aku dah update kesemua 118 entry

Luthfi Suib

Abah Rizqi. 30 Tahun. Seorang yang minat menulis dan mengembara. Dah banyak sangat tulis blog, berpindah randah dari Wordpress ke Tumblr dan kembali ke Blogger. Saya suka menulis tentang kehidupan, berkongsi pengalaman dan lain-lain lagi.

2 comments:

  1. welcome back brother luthfi textile.. hihi

    ReplyDelete
  2. […] pada dunia alam maya, bab blogging, aku mengambil langkah untuk pindah blog aku dari Tumblr ke WordPress dan tahun ni aku dapat 1 je paid entry. Kot mana pun, aku rasa untuk tahun ni aku aktif jugak […]

    ReplyDelete